Cum sa ne bucuram de muraturi si conserve

08 Sep 2006 00:00
Bunica ne spune cum sa ne bucuram de conserve si muraturi, daca acestea nu au fost suficient de bine facute.

Iata cateva din sfaturile bunicii pentru a evita surprizele neplacute, de care putem avea parte tocmai in momentele in care vrem sa ne bucuram de conservele pentru care am muncit in toamna:

    Muraturile nu sunt suficient de tari
      legumele nu au fost sarate suficient inainte
      saramura ori otetul nu sunt destul de concentrate.


    Muraturile sunt goale la mijloc
      legumele au fost prea mature ori nu au fost proaspat culese


    Muraturile sunt palide sau decolorate;
      borcanele au fost expuse la soare in timpul depozitarii.

In unele cazuri produsele nu se mai pot consuma, sunt periculoase pentru sanatate si trebuie aruncate:

    Muraturile sunt moi si alunecoase
      saramura ori solutia de otet nu a fost destul de concentrata;
      capacul nu a fost etans.


    Pe suprafata apare un strat de mucegai
      este rezultatul unei contaminari cu o ciuperca.

    Pastele din rosii ori din ardei, concentratele din legume:
      produsul a fermentat;
      a capatat un miros neplacut.


    Usturoiul capata o culoare verzuie
      Usturoiul proaspat poate sa capete o culoare inofensiva, dar neapetisanta, cand este pus in otet; se recomanda oparirea inainte de folosire


Pentru gemuri, dulceturi, paste dulci din fructe:
    Gemul sau jeleul nu este legat;
      are prea putina pectina; adaugati pectin si fierbeti din nou pana se leaga;
      exista un dezechilibru intre pectina si acid; adaugati suc de lamaie si fierbeti din nou pana se leaga.


    Fructele capata o culoare prea inchisa
      au fost fierte prea mult timp si zaharul a inceput sa se caramelizeze.


    Fructele s-au ridicat spre suprafata
      gemul ori dulceata nu s-a "asezat", lasati sa se raceasca, acoperit cu un servet umezit si apoi turnati in borcane;
      siropul este prea subtire; scurgeti siropul si fierbeti separat cu un adaos de zahar, pana se leaga.


    Gemul ori dulceata se zahariseste
      s-a folosit o cantitate prea mare de zahar
      s-a depozitat la o temperatura prea scazuta; nu afecteaza calitatea sortimentului.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.55
(2068 voturi)
8858 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!