Pentru un par frumos si sanatos ca al bunicilor noastre

22 Aug 2006 00:00 Autor: Carmen Ciurusniuc, Matei Ticu Monica, Valiluk
Iata cateva din retetele simple si eficiente prin care bunica isi pastreaza parul frumos si des. Bunica va ofera cateva solutii clasice pe baza de plante si costisitoarea apa de ploaie.

Ce nu am sa uit probabil niciodata...cum facea bunica ca parul sa-i fie puternic ,des si stralucitor: cel putin o data pe saptamana isi facea o solutie din frunze de brusture si urzici culese cu tot cu radacina (spalate foarte bine de pamant)le dadea prin masina de tocat si cu aceasta esenta tampona radacina parului foarte bine, apoi isi acoperea capul cu un batic si statea cam o ora asa. Dupa aceea il clatea.

Cand nu avea timp sa-si faca solutia, facea un ceai din urzica si brusture si isi clatea parul in el. Bunica spune ca nimic nu poate regenera parul mai bine decat aceasta solutie.
Dupa ce incercam tot felul de sampoane pentru a avea un par sanatos, ne aducem aminte de bunica care ne-a invatat sa folosim apa de ploaie si sa folosim la clatire o solutie facuta din niste urzici puse la macerat timp de o luna. Folosind-o veti constata ca veti avea intr-adevar, un par mult mai frumos.

Bunica te invata cum sa iti intretii parul prin cateva preparate:
Pentru par frumos, matasos si fara matreata: REMEDIU IMPOTRIVA MATRETII-tinctura de brusture, se maruntesc 100g radacini de brusture si se acopera cu 100 ml alcool de 70 grade. Se agita in fiecare zi si se strecoara intr-o sticla de culoare inchisa. Se maseaza pielea capului cu un prosop aspru inmuiat in aceasta tinctura.

MASCA PENTRU PAR GRAS: introduceti in 150g apa fiarta un pumn de marar si 5 foi de salata verde. Lasati sa fiarba 15 min., apoi aplicati lotiunea. Dupa inca 15 min. clatiti parul.

BALSAM PT PAR SUBTIRE SI FRAGIL: Se amesteca 2 linguri smantana, o lingura ulei de germeni de porumb si o lingura zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine si se aplica pe parul spalat, frictionandu-se bine pielea capului. Dupa, se acopera capul cu o punga de plastic si se lasa 15 min. dupa care se clateste cu apa calda.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.62
(3098 voturi)
27303 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!