Carne sanatoasa intr-un corp sanatos

14 Oct 2008 00:00
Depozitarea, gatirea si manevrarea corecta a mancarii sunt singurele modalitati de a te asigura ca aceasta este sanatoasa. Nu te poti sti, daca mancarea este sigura doar prin felul cum arata sau ce gust are aceasta.

Siguranta mancarii este cel mai important factor in gatit. Nu conteaza cat de delicioasa sau complicata este reteta ta, daca mancarea pe care ai gatit-o imbolnaveste oamenii prin anumite greseli de preparare sau de manipulare a mancarii, toate eforturile au fost zadarnice.

Gateste mancarea astfel incat, aceasta sa atinga o temperatura interioara destul de mare, pentru a se distruge bacteriile atat de daunatoare organismului.

Carnea tocata a fost in atentia tuturor in ultimul timp, deoarece, bacteriile daunatoare de pe suprafata carnii ajung in contact cu toata compozitia, contaminand-o in totalitate. Singura cale de a evita acest proces este de a gati carnea la o temperatura de 70-75 grade.

Interiorul unei bucati de carne solida nu este contaminat cu bacterii periculoase, asa ca pot fi gatite in sange. Oricum, orice carne de vita trebuie gatita la o temperatura interioara de cel putin 60 grade (in sange).

Pentru carnea de pasare, temperatura recomandata este de 80 grade, iar bucatile intregi de porc trebuiesc gatite la 70. Ouale, de asemenea, trebuiesc gatite. Daca prepari o reteta ce necesita oua crude, cumpara oua special pasteurizate.

Carnea de pasare trebuie gatita la temperaturi mai mari, deoarece tesutul acesteia este mai putin dens, decat cel al carnii rosii, astfel bacteriile putand sa ajunga mai usor spre centrul carnii. Astfel, carnea de pasare trebuie gatita la o temperatura de 75 de grade, pentru a evita orice fel de problema.

Separa mancarurile gatite de cele negatite, la fel si pe cele cele ce urmeaza sa fie mancate crude de cele ce vor fi gatite pentru consum.

Impachetati atent carnea cruda, inainte de a o aseza pe raftul de jos al frigiderului, in asa fel incat, lichidul scurs din carne sa nu ajunga si pe alte alimente. Foloseste carnea intr-o zi sau doua de la cumparare sau congeleaz-o pentru o depozitare mai indelungata.

Cand gatiti carne cruda sau peste, aveti grija sa nu folositi aceleasi instrumente pe carnea cruda si pe cea deja gatita. De asemenea, incercati sa folositi o alta furculita sau spatula pentru a lua carnea facuta de pe gratar, decat cea pe care ati folosit-o pentru intoarcerea bucatilor crude.

Aveti grija sa va spalati pe maini, dupa ce ati pus mainile pe carne sau oua crude.

Nu este de ajuns o stergere superficiala a mainilor cu un prosop sau servet de bucatarie.
Mainile trebuie spalate cu apa si sapun sau cu servetele umede antibacteriene.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.58
(1871 voturi)
7294 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!