Mici secrete pentru placinte perfecte

29 Sep 2008 00:00
Exista cate o placinta cu fructe pentru fiecare anotimp: capsuni pentru primavara, cirese pentru vara, pere - toamna si mere iarna.Coacerea placintelor cu fructe este un lucru relativ usor, iar cateva sfaturi te pot ajuta ca placintele tale sa arate si sa aiba gustul perfect.

Preincalzeste cuptorul la temperatura recomandata in reteta pe care o folosesti.

Majoritatea placintelor de fructe se coc la temperaturi de 175 C si 230 C. Unele retete cer ca in prima parte a coacerii temperatura sa fie de 230 C, iar in a doua parte sa scada la 175 C. Aceasta scadere a temperaturii ajuta la formarea crustei, care contine multa grasime.

Pentru a da o culoare mai aurie crustei, ungeti cu lapte sau oua batute usor, inainte de coacere.

Coacerea unei placinte cu umplutura de fructe crude, dureaza in jur de o ora.

Cand folosesti o umplutura gatita in prealabil, placinta se coace la o temperatura mai mare si pentru o perioada mai mica de timp, inde-ajuns incat sa sa coaca crusta si sa se incalzeasca umplutura.

Pentru a verifica daca umplutura este gata, intepati cu un cutit mijlocul placintei. Daca intampina o rezistenta mica sau deloc, inseamna ca placinta este gata. Daca placinta nu este inca gata, iar partea de sus sau marginile devin prea inchise la culoare, acoperiti partea de sus cu folie de aluminiu, pentru a o proteja de intensitatea focului.

Un vas de placinta din sticla este o metoda buna de a va asigura ca, crusta de la baza placintei este complet coapta, alt truc fiind si piatra de gatit. Coacerea pe vatra sau pe piatra asigura chiar si coacerea unei placinte cu umplutura foarte zemoasa, aceasta se va fi coace in totalitate, partea de jos, adica baza, in acelasi timp cu partea de sus.

Cum se obtine o crusta perfecta.

Pentru luminozitate si luciu, preparati un sfert de cana de sirop din cereale cu apa foarte
fierbinte. Cand placinta este gata, ungeti suprafata crustei cu sirop. Puteti adauga zahar granulat sau decorativ.

Bagati placinta inapoi in cuptor pentru inca doua-trei minute, pentru ca glazura sa se intareasca. Dupa ce placinta este gata, lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca inainte de a o taia, asigurandu-va, astfel, ca umlputura s-a intarit destul.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.30
(1922 voturi)
14651 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!