Nutritie

Monini Classico - ulei de masline extravirgin
Classico cu aromele sale echilibrate si armonioase, este indicat pentru o mare varietate de utilizari in care completeaza intr-adevar orice fel de mancare. Este indicat pentru toate utilizarile in bucatarie: sosuri, fripturi, legume proaspete si ca

Aditivii alimentari - un diavol cu chip de inger
Ne batem cu pumnii in piept ca mancam sanatos. Sau cel putin ca incercam.Nu ne lipsesc fructele din frigider, nici salatele de pe masa. Insa daca suntem luati la bani marunti privitor la nocivitatea aditivilor alimentari pe care ii consumam zilnic n

Conopida - un izvor de beneficii
Conopida este indragita de tot mai multe persoane.Foarte hranitoare, ea poate fi consumata gatita, cruda sau marinata. Conopida este utilizata in special la ciorbe si supe sau in felurile de mancare cu legume.Conopida face parte ca leguma din famili

Carnea de curcan- beneficii pentru sanatate
Desi carnea de pui este pe primul loc la consum in randul carnurilor de pasari, preparatele din carne de curcan incep incet-incet sa isi castige un binemeritat loc in randul alimentelor sanatoase si care aduc multiple beneficii organismului.Iata pe

Efectele zaharurilor asupra organismului
Nu exista persoana care sa nu indrageasca dulciurile.Chiar si cei care gusta destul de rar din ele nu o fac pentru ca nu le-ar face placere, ci deseori pentru ca sunt constienti ca excesele in aceasta directie nu aduc decat deservicii sanatatii.La o

Detoxifierea de primavara
Incet, incet, vine primavara. In ciuda temperaturilor inca foarte scazute si a reprizelor de zapada care se incapataneaza se apara periodic, afara miroase a primavara.Soarele isi face aparitia tot mai des si tot mai puternic. Mugurii copacilor infru

Planul alimentar `de refacere`
Si aici nu ma refer neaparat la caloriile in exces ingerate odata cu mesele de Craciun sau Revelion, ci si la tortura la care a fost supus organismul, si in special ficatul, pentru digerarea unor alimente extreme de grele, cum sunt raciturile, mezel

Alimentatia de sarbatori
Toata lumea asteapta cu infrigurare sarbatorile de iarna. Fie ca este vorba de magia Craciunului, fie de nerabdarea noptii dintre ani, o constanta ramane pe mesele noastre: bucatele de sarbatoare.Care, de ce sa nu recunoastem, de cele mai multe ori

Cerealele integrale - beneficii pentru toata lumea
Atat nutritionistii cat si medicii recomanda in unanimitate: nici o zi fara cereale integrale. De unde oare atata importanta acordata acestor alimente?Insa in momentul in care afli ce contine o felie de paine neagra de secara sau o portie de musli c

Beneficiile consumului de broccoli
Brocoli mai este denumit si conopida verde, spre deosebire de conopida, are partea comestibila mai rasfirata, cu aspect de ciorchine si un gust mai placut decat conopida.Brocoli este o leguma bogata in vitaminele B (in special B3 si B5), vitamina A,

Prepararea mancarurilor sarace in grasimi
Prepararea manacarurilor fara grasimi a devenit o necesitate in ziua de azi.Multa lume prepara in acest mod mancarea datorita beneficiilor asupra sanatatii. Astfel isi mentin silueta si previn diverse boli cum ar fi cele de inima, probleme cu articu

Alimente anticancerigene
Termina-ti legumele din farfurie, sunt bune pentru tine! Este un sfat mai mult decat adevarat.Se pare ca mancand mai multe fructe si legume proaspete gen broccoli, citrice, ceapa si soia riscul de a face cancer scade considerabil. Si nu e vorba doar

Meniuri pentru diabetici
Este foarte greu sa gasesti un meniu de mancare pentru diabetici care sa fie si gustos si accesibil. Orice bolnav de diabet stie ca nu are voie sa manace anumite alimente. Si probabil ca ati venit de la medicul specialist cu o lista foarte lunga de

Salata, sanatate si silueta
Diversificate si hranitoare, salatele ca fel pincipal sunt bune de consumat in special vara, la pranz sau in serile fierbinti, deoarece sunt o mancare usoara, revigoranta si foarte indragita, dar sunt binevenite si iarna datorita aportului lor de vi

Legume si zarzavaturi de sezon pentru silueta si sanatate
Pentru ca a venit toamna ar fi bine sa profitam din plin de abundenta de legume si zarzavaturi de pe piata, acestea contin substante minerale, vitamine si fibre care ne vor ajuta organismul sa functioneze la parametri de invidiat.Legumele se gasesc

Prunele - fructe pentru o nutritie corecta
Adaptabil la conditii diferite de clima si sol, nepretentios, prunul este cultivat de la campie pana la poalele muntilor.De-a lungul timpului el a ajuns sa constituie unul din mijloacele de existenta si sursa de traditii culinare pentru taranii roma

Cura cu capsuni
Capsunile reprezinta in realitate soiuri de fragi cu fruct mai mare facand parte din aceeasi familie de plante, familia Rosaceae.Ele contin apa (89%), hidrati de carbon (7%), protide (0,8%), zaharuri(8%), vitamine (A,B1,B2,B6,C,E,PP,K) si minerale (

Cura cu cirese
Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare ...Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la maturitate pe la jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani.. Cir

Cura cu struguri
Vita de vie este un dar binecuvantat al pamantului. Primul viticultor al omenirii este considerat Noe, celebrul personaj biblic, care dupa incetarea potopului si retragerea apelor a cultivat vita de vie.Strugurii si vita de vie din cele mai vechi ti

Cura cu prune
Cunoscutele prune, folosite de cele mai multe ori pentru compot sau gem reprezimnta o sursa de substante nutritive necesare sanatatii.Consumate crude in cure de doua - trei saptamani ele reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale contribuin




