Nu doar un loc, ci o stare de spirit

17 Mai 2006 00:00
Exista tot felul de locuri in Bucuresti - locuri in care te lovesti de bancherii in costum ce isi scot la o masa de afaceri clientii.

Mai importanti sau nu, locuri in care stai in miros de mici si te poti trezi cu o bere turnata peste tine din greseala, locuri in care femeile se etaleaza cu barbati cu care nu par a avea nimic in comun decat dorinta de a cheltui bani, locuri in voga, locuri zgomotoase, locuri parasite...

Dar nu despre acestea vreau sa va vorbesc acum, ci de un loc in care m-am simtit ca si cum as fi ajuns in gradina unui bun prieten: totala lipsa de ceremonie (tu esti acolo, clientul, noi suntem aici si vom indeplini un ritual cu pasi bine stabiliti - comandat, mancat, platit, plecat ), cuvinte spumoase aruncate degajat, culorile calde si retete cu nume apetisant. Toate acestea si multe altele se refera la Bistro Arles.

Arles e situat intr-o casa in apropierea Eroilor; are o mica curticica cu banci din lemn, mai multe incaperi in care poti sta linistit la lungi povesti si muzica foarte buna.

Daca esti cumva curios sa mai afli ce acorduri ti-ar fi incalzit sufletul dar inca nu ai avut norocul sa le descoperi, poti primi direct de la proprietari sfaturi foarte pertinente.

La fel de pertinente ca si informatiile privind meniul, pe care ai vrea cumva sa il incerci pe tot odata, nereusind cu inima usoara sa renunti la nimic.

Va sfatuiesc sa faceti ca mine - fiecare comanda altceva si din cand in cand mai faceti o rocada de farfurii, altfel riscati sa vi se scurga ochii in ograda vecinului.

Mi se spune ca vizitatorii sunt in mare parte oameni ai cuvantului, fie el scris sau rostit. Pe langa meniul traditional, ni se aduce si unul de carti. Prefer insa sa nu citesc, ci sa ascult - in general povesti spuse in grai colorat pe care mai greu le poti intalni prin alte locuri ale Bucurestilor.

Povestile sunt despre si cu oameni din Ardeal si imi dau un dor de duca sa vaz cu ochii mei cum se petrec lucrurile prin alte parti. Incep sa cred ca am ratat cam multe, ca e bine sa renunt la cine stie ce calatorie prin capitale extravagante pentru a vedea ceva mult mai apropiat si insuficient apreciat.

Si uite asa, din uimire in uimire, nu imi dau seama cand s-a scurs seara, cum iesirea la o masa s-a transformat intr-o degustare a tuturor simturilor si basca si a mintii. Dar probabil proprietarii nu se asteptau la nimic altceva, caci ei s-au ghidat dupa:

"Prima data se hraneste privirea, pe urma se intregeste mirosul, apoi se delecteaza gustul si se umple auzul pentru ca sufletul sa fie deplin multumit".

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.60
(4292 voturi)
7824 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!