Pasteta

Vreti sa mancati niste paste gatite italieneste, satioase si pline de savoare, atunci preparati pasteta. Amestecul de branzeturi diferite cu cascaval dau o nota distincta acestei pasteta, la care puteti adauga ciuperci si sunca. Pasteta se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
unt1 lingurasmantana1 lingurafaina2 linguri
 
 
Preparare:
Se fierb pastele timp de 10 minute, se spala cu apa rece si se pun la scurs;

Se rade branza (sau se sfarama cu o furculita) si se aseaza toate ingredientele la indemana;

Se amesteca faina intr-un castronel cu o cana de lapte rece;

Se aprinde cuptorul, sa se incinga cat timp preparam sosul;

Se prepara un sos alb astfel: se pune pe foc o tigaie incapatoare (de preferinta de teflon) in care se pun la incins untul si untdelemnul;

Se adauga in tigaie faina amestecata cu laptele si se amesteca energic cu o lingura de lemn, apoi se adauga treptat restul de lapte;

Cand incepe sa clocoteasca se adauga branza, ciupercile, sunca, sarea si piperul;

Se ia de pe foc si se potiveste de sare si piper, daca e necesar se mai adauga;

Se pune smantana si se amesteca;

Intr-o tava (de preferinta de teflon) unsa cu unt, se toarna jumatate din pastele fierte si scurse, se pune jumatate din sos, apoi restul de paste si restul de sos;

Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se rumeneste usor (nu prea mult, pentru ca pastele se intaresc);


Tips:
Se serveste calda sau rece. Nu se scoate din tava imediat, pentru a nu se sfarama. Se pot folosi diverse branzeturi: telemea de vaca sau de oaie, cascaval, branza de vaci, branza framantata sau un amestec din ce branzeturi aveti la indemana. Cine doreste poate adauga smantana.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.7
10483 voturi
11789 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!