Vinete cu parmezan

Reteta este una traditionala din sudul Italiei, extrem de simplu de pregatit, insa incarcata de arome italienesti: o combinatie savuroasa de mozzarella, parmezan, busuioc si putin usturoi. Pregateste acest fel de mancare si intreaga familie va fi cu siguranta incantata.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, onomastica
Recomandata pentru Diete:
Regim lactovegetarian
 
Ingrediente:
vanata2 bucatirosie2 kgbranza mozzarella250 gbranza parmezan150 gusturoi uscat2 cateiulei de floarea-soarelui400 mlbusuiocsare
 
 
Preparare:
Vinetele se spala bine sub jet de apa rece, li se taie coditele si apoi se taie felii (pe lungime) de aproximativ 1 cm grosime. Se sareaza feliile de vinete pe ambele parti si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cat timp se scurg vinetele se prepara sosul de rosii. Rosiile se spala bine sub jet de apa, se oparesc putin, apoi se decojesc si se toaca marunt.

Cateii de usturoi se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins in care se adauga usturoiul tocat. Cand usturoiul incepe sa se rumeneasca, adaugam rosiile si le fierbem timp de 15-20 de minute. La final se adauga un praf de sare si cateva frunze de busuioc rupte cu mana.

Sosul se ia de pe foc si revenim la vinete. Vinetele se scot din strecuratoare, se aseaza pe un prosop de hartie absorbant si se preseaza pe fiecare parte astfel incat sa elimine toata zeama.

Intr-o tigaie, se incinge o cantitate suficienta de ulei si se prajesc vinetele care trebuie sa fie rumenite pe ambele parti. Se scot din nou pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei. In acest mod se rumenesc toate feliile de vinete.

Mozzarella se taie in feliute subtiri si se intinde pe un tocator. Separat, radem parmezanul intr-un castron.

Intr-o tava cat mai adanca si incapatoare se aseaza ingredientele astfel: primul strat de felii de vinete, peste ele 4-5 linguri de sos de rosii, apoi cateva frunze de busuioc, feliute de mozzarela si o mana de parmezan. Continuam in acest mod adaugand ingredientele in aceeasi ordine pana umplem tava. Atentie! Ultimul strat trebuie sa fie de parmezan.

Cuptorul se incinge la treapta 6 (220-240 grade C). Introducem tava in cuptorul incins si o lasam la copt pentru aproximativ 20 de minute, pana ce parmezanul de deasupra se gratineaza.


Tips:
Vinetele cu parmezan se servesc calde!
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
7.1
1022 voturi
4903 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!