Piept de pui Von Brukenthal

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, paste, craciun, revelion, ziua femeii, onomastica
 
Ingrediente:
piept pui500 gtelina1 bucatamorcov1 bucatarosie cherry6 bucatisusan100 gardei gras1 bucataceapa alba1 bucataou4 bucatifaina50 gbroccolli100 gspanac50 gulei de floarea-soareluiuntsarepiperananas1 conserva
 
 
Preparare:

Ingredientele pe categorii
- 500 grame piept de pui dezosat feliat
- Jumatate de telina mica
- 1 morcov
- O legatura de rosii cherry
- 100 de grame de seminte de susan
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mica
- 2-3 oua
- 50 grame faina
- Cateva buchetele de broccoli
- O mana de spanac
- Ulei pentru prajit
- Putin unt
- Sare, piper dupa gust

Pentru sos:
- Ulei
- 1 ou
- Ananasul din jumatate de conserva
- Sare, piper dupa gust


Intr-o oala punem 1 litru de apa cu doua lingurite de sare la fiert. Curatam telina, morcovii, ceapa si ardeiul si le taiem julien, dupa care le punem la fiert impreuna cu buchetelele de broccoli pentru aproximativ zece minute. Apoi le sotam in putin unt, iar la final adaugam o mana de spanac si le condimentam cu sare si piper dupa gust.

Le mai lasam un minut si gata. intre timp pregatim sosul la rece. Facem o maioneza din galbenus de ou si ulei de floarea soarelui, in care, la final adaugam jumatate din ananasul din conserva, maruntit bine cu blenderul.

Intr-o tigaie punem ulei la incins. Fasiile de piept de pui le taiem doar bastonase, le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina, ou si susan, apoi le prajim in baie de ulei pana cand devin aurii si crocante. Apoi intr-o alta tigaie sotam rosiile cherry in putin ulei de masline, timp de doua minute. Asezam totul pe un platou mare, acoperim carnea cu sos de ananas din belsug si putem servi.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1012 voturi
4381 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!