File de peste cu praz

File de peste cu praz in sos de vinegreta acidulata - o mancare sanatoasa si cu putine calorii. Aroma sosului se imbina de minune cu pestele, astfel preparand aceasta reteta vei obtine un deliciu culinar.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
pipercapere2 linguritemasline negre2 linguritelamaie1 bucatapraz4 bucati
 
 
Preparare:
Cutatati prazul pastrand doar partea alba.

Spalati bine bucatile de praz si taiati-le oblic in 3 bucati.

Incalziti un vas Zepter pana cand termocontrolul indica culoarea rosie, stingeti focul, apoi adaugati putin ulei de masline si adaugati bucatile de praz.

Caliti-le fara sa le dati culoare, apoi adaugati supa de pui. Acoperiti si lasati sa fiarba pana se inmoaie.

In acest timp, taiati lamaia in felii, taiati rosiile deshidratate in felii si apoi taiati maslinele pe lungime in acelasi mod.

Incalziti un vas Zepter pana cand termocontrolul indica culoarea rosie, reduceti la foc minim, apoi asezati bucatile de peste, uscate in prealabil cu un servetel de hartie si unse cu ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.

Puneti bucatile de praz calit pe o farfurie, asezati deasupra bucatile de peste aranjate frumos deasupra. Maslinele, feliile de lamaie, caperele si rosiile deshidratate le puneti in vasul in care a fiert pestele, stingeti cu putin otet balsamic si putin lichid de la fierberea prazului.

Turnati acest suc peste bucatile de peste, adaugati putin otet, si un firicel de ulei de masline.

Aceasta reteta este recomandata de Zepter si a fost preparata in cadrul seminarului Lalla Cooking desfasurat pe 26 martie 2009, la Restaurantul Sangria.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.6
1023 voturi
10462 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!