Creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez

Creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez suna imbietor si preparandu-i veti obtine o mancare delicioasa. In afara gustului excelent, acesti creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez, sunt o mancare sanatoasa si usoara, cu putine calorii. O cina cu creveti cu sos de ceapa
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica
 
Ingrediente:
creveti250 g
 
 
Preparare:
Pregatirea orezului:


Se pune orezul intr-o cantitate de doua ori mai mare de apa si se pune pe foc pana apa da in clocot, vasul trebuie sa fie acoperit;

Apoi, fie se lasa pe plita fierbinte cu focul stins (pentru sobe traditionale sau electrice), fie se lasa la foc foarte mic. Cand apa s-a absorbit, orezul este pregatit;

Pregatirea crevetilor:


Ghimbirul este de preferabil sa fie praf, (in sticluta de arome sau plic). Daca aveti ghimbir proaspat, curatati-l de coaja si taieti-l in bucatele foarte mici;

Se taie capul crevetilor si se lasa doar codita cu carne. De preferinta, se curata de carapace pana la ultimul segment al coditei. Operatia poate sa ia mai mult timp, dar merita. Ca sa mearga mai repede, puteti strecura un cutit subtire pana la capatul cozii si taieti spinarea. Apoi e mai usor de inlaturat carapacea;

Intre timp, se curata cepele si se taie in bucati mici (1cm), se pun la prajit intr-o cratita cu fundul de teflon cu mult ulei de masline si cu ghimbir dupa gust;

Cand cepele incep sa se caramelizeze, adaugati crevetii si inca un pic de ghimbir. Trebuie sa se simta gustul de ghimbir in ceapa, dar mergeti dupa inspiratie;

Cand cepele au capatat o frumoasa culoare chihlimbarie, totul e bine;

Prezentati individual orezul si crevetii cu sosul. Serviti oaspetii mai intai cu un strat de orez peste care puneti crevetii cu sos.


Tips:
Crevetii este bine sa fie proaspeti, cu atat mai mult daca sunt congelati trebuie gatiti imediat; Alegem crevetii de dimensiuni mai mari: 30-40 sau 40-60 bucati/kg, dar merg si 80-100 adica cei mai des intalniti; Pentru cele mai bune rezultate, incercati sa folositi orez complet sau salbatic, cu bobul mare.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.1
10288 voturi
42194 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!