Pui pe sticla

Este duminica toata familia este invitata la masa si pentru atunci vrei sa faci ceva special care sa fie pe gustul tuturor, sa fie savuros, dar usor pentru ca toata lumea sa reziste pana la desertul delicios pe care sigur l-ai pregatit. Pui pe sticla suna chinezeste dar de fapt este romanesc.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
ardei gras1 bucataciuperci1 conservaceapa rosie2 bucatiusturoi uscat2 capataniardei gras1 bucatapui1 bucatastafide400 g
 
 
Preparare:
Se curata puiul se condimenteaza si se fac crestaturi in el, in care se introduc bucatele de usturoi si stafide;

Se spala foarte bine o sticla care se umple cu apa;

Puiul se introduce pe sticla, sticla urmand sa stea in picioare in tava, daca pulpele sau aripile se departeaza foarte mult, ele se pot lega cu sforicica;

Pe langa sticala/in interiorul puiului se mai introduc bucatele de usturoi, stafide si un pic de unt;

Se curata legumele, se taie bucati potrivite si se aseaza in tava (cartofi, ardei, ceapa, stafide);

In centrul tavei se pune sticla cu puiul, se mai adauga condimete, se stropeste cu ulei si se toarna apa in tava cat sa se acopere legumele;

Se da la foc mic, avand grija cand introduceti tava ca sticla plina cu apa si pe care este puiul sa incapa in cuptor;

Nu se deschide 30 de min cuptorul;

Dupa 30 de minute se incepe ungerea puiului - cam din 5 in 5 minute - cu unt;

Pe final - cand puiul este gata - se incepe ungerea cu bere astfel incat friptura sa capete o crusta frumoasa;

Cand este gata, se scoate tava si se impinge puiul de jos in sus pentru a fi scos de pe sticla;

Se aseaza intr-o tava impreuna cu garnitura din tava.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.3
10405 voturi
48042 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!