Tort de mere

Unul din cele mai placute si mai usoare torturi este acest tort de mere. Aceasta si pentru ca acest tort de mere este usor de facut si pentru ca se bazeaza pe savoarea si dulceata fructelor. Daca la sfarsit imbracam acest cocktail de acru-dulce cu frisca va asigur ca nu veti sti ce mancati.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, Single
 
Ingrediente:
unt1 linguraou6 bucatizahar6 linguriapa6 lingurifaina6 lingurimar1500 gfrisca100 g
 
 
Preparare:
Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca fructele sunt
mai tari si nu sunt prea zemoase se pune in scobitura samburilor un pic de unt;

Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa, se amesteca pana se omogenizeza;

Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada);

La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca usor cu o lingura.

Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in tava. Se da tava la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt pentru circa 45 de minute;

Se scoate tava din cuptor, se pune un platou peste tava si se rastoarna tortul pe platou. Se la sa se raceasca bine, dupa care se poate orna cu frisca sau cu crema.


Tips:
In loc de mere se pot folosi pere curatate de coaja sau caise cu coaja cu tot, tortul va fi la fel de delicios; Nu va grabiti cand incorporati albusurile, pentru ca aluatul se va dezumfla cand il scoateti din cuptor; Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, se introduce in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci aluatul e gata.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.8
10343 voturi
133392 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!