Tort de cirese coapte

Daca v-au ramas cirese, prea coapte, sau oricum neconsumate va salvam cu reteta de tort de cirese coapte. Cred ca fiecare din noi a avut de-a face cu cirese, nectarine, caise, piersici si alte fructe, pe care oricata bunavointa ati avea, mereu raman destule cirese prea coapte ca sa ne mai placa.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere
Recomandata pentru Diete:
Regim copii 7-12 ani
 
Ingrediente:
zahar vanilat1 plicou5 bucatizahar10 linguricirese2 kglapte1 lpraf de copt1 plicfaina5 linguricrema de vanilie1 plicgelatina2 plicuricirese2 kg
 
 
Preparare:
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca doar prin rasturnare ca sa nu se lase spuma;

Se adauga praful de copt si zaharul vanilat, si apoi se pune si faina. Se amesteca usor pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena;

Se pune blatul intr-o tava mare de aragaz, in care, in prealabil s-a pus hartie de copt. Se aseaza 1/2 din cantitatea de cirese in aluat, la distante egale;

Se pune prajitura in cuptorul incins dinainte si se lasa sa se coaca la foc redus, aproximativ 20 de minute;

Intre timp, se amesteca cu mixerul cei 750 de ml de lapte rece cu crema de cremsnit pana cand crema se intareste;

Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit la temperatura camerei, se intinde crema rece pe blat si se aseaza restul de cirese pe crema;

Se amesteca 4 linguri de zahar rase cu 500 ml de apa si cele doua plicuri de gelatina rosie. Se incalzeste pe foc pana cand da in primul clocot, apoi se lasa sa se odihneasca putin si se pune gelatina pe prajitura, cu lingura, incepand de la mijlocul prajiturii spre margini.


Tips:
Grabiti-va atunci cand puneti gelatina, pentru ca se intareste foarte repede.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.6
1026 voturi
16427 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!