Tort cu crema de lapte

Tortul cu crema de lapte este perfect pentru anotimpul rece si ideal pentru masa de Sarbatori. Supranumit “Vis de iarna”, tortul acesta ii va incanta pe invitatii tai atat prin aspect cat si prin gust. Nu ezita sa pregatesti chiar tu tortul pentru Craciun sau Revelion anul acesta!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, revelion
 
Ingrediente:
ou6 bucatizahar tos6 lingurifaina6 linguricacao2 lingurilapte1 lciocolata alba100 gzahar tos4 linguriamidon100 gesenta de vanilie1 fiolaunt250 gzahar pudra100 glapte1 canazahar3 linguricappuccino1 plicfrisca lichida500 mlintaritor frisca2 plicuri
 
 
Preparare:
Ingredientele necesare:

- pentru blat: 6 oua; 6 linguri zahar; 6 linguri faina; 2 linguri cacao

- pentru crema: 1 l lapte; 100 gr ciocolata alba; 4 linguri zahar; 100 gr amidon; 1 esenta vanilie; 250 gr unt sau margarina; 100 gr zahar pudra

- pentru sirop: 1 cana lapte; 3 linguri zahar; 1 capucino caramel

- pentru decor: 500 ml frisca lichida; 2 plicuri intaritor pentru frisca

Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi adaugam faina si cacao. Coacem la foc mic. Dupa ce s-a racit il taiem in trei. (poza 1)

Untul sau margarina moale il mixam cu zaharul pudra pana devine spumos. (poza 2)

Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si mesteam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca. (poza 3)

Cand s-a racit incorporam in crema de unt.

Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul, il stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca.

In forma de tort cu margini detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem jumatate din crema. Procedam la fel cu restul de blat si de crema. Dam la rece. (poza 4)

Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in continuare.

Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece.



Tort cu crema de lapte de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.9
10406 voturi
26917 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!