Prajitura cu fructe de padure

O prajitura bine insiropata si garnisita cu fructe de padure din belsug nu va lasa pe nimeni indiferent. Este usor de facut si delicioasa! Blatul insiropat si fructele de padure acrisoare si pline de vitamine se combina perfect. O poti decora cu frisca naturala.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, dragobete, 1 martie
 
Ingrediente:
ou4 bucativanilie3 plicurizahar tos4 lingurifaina de grau4 lingurifructe de padure uscate500 gsirop din zahar si citrice500 ml
 
 
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, cu mixerul, se bat albusurile cu putina sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se amesteca din nou cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilinat apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se adauga faina in ploaie si iarasi se amesteca.

Se pregateste o tava de marime medie(preferabil o tava yena) care se tapeteaza bine cu unt. Se toarna compozitia de pandispan in tava si se da la cuptor la foc mediu timp de 20-25 min. Cand pandispanul este auriu, verificati cu ajutorul unei scobitori daca s-a copt.

Cat timp se coace pandispanul, se pregateste siropul pentru insiroparea blatului din zahar si citrice:

- o cana de zahar tos
- o cana si jumatate de apa
- sucul de la o portocala
- sucul de la o lamaie
- o jumatate baton vanilie sau doua pliculete de zahar vanilat

Se lasa sa clocoteasca bine siropul apoi se ia de pe foc.

Cand pandispanul s-a copt se scoate din cuptor si se insiropeaza bine cu siropul mai sus preparat.

Se pun deasupra fructele de padure (pe timp de iarna le gasesti congelate) si se pudreaza cu zahar pudra. Sucul din fructele de padure va insiropa si mai bine blatul de pandispan si il vor colora frumos in rosu.



Pofta buna!


Tips:
Inainte de a pune fructele de padure poti pune deasupra pandispanului frisca naturala.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.4
1087 voturi
11127 vizite
Galerie foto:
 


Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!