Amandina

Va doriti pentru ziua indragostitilor, un desert la care sa aveti un succes garantat si care sa-l lase pe iubitul d-voastra efectiv pe spate? Incercati reteta de amandina. Amandina este o prajitura perfecta in care crema de ciocolata si glazura, cu blatul bine insiropat fac o combinatie de nota 10.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, revelion
 
Ingrediente:
unt50 gfaina300 gzahar200 gzahar300 gzahar80 gciocolata cu lapte400 glamaie1 bucataapa200 mlou4 bucatilamaie1 bucataapa50 mlou10 bucatiulei de floarea-soarelui30 mlmigdale1 linguritaportocala2 bucatismantana300 gcoaja de portocala rasaesenta romulei de floarea-soarelui2 linguri
 
 
Preparare:
Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul;

Galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars, nici cald, nici rece;

Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pana totul se omogenizeaza;

Se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. Usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute;

Pentru crema de portocale, se pun intr-o craticioara galbenusurile, zaharul, untul, coaja rasa si zeama de portocale si lamaie si se amesteca;

Se dizolva amidonul cu citeva linguri de apa rece si impreuna cu smantina bine incalzita, se introduc in compozitie. Vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa clocotita si se bate cu telul pana se ingroasa crema fara sa dea in fiert;

Pentru sirop, se pune apa si zaharul pe foc, intr-o craticioara si cand este destul delegat se adauga lamaie rasa, putina zeama de lamaie si esenta de rom pentru aroma si patratele de coaja de
portocala confiate si se lasa pana la racirea completa inainte de folosire;

Pentru glazura, ciocolata se rade pe razatoarea cu gauri mari, se pune intr-o craticioara pe alt vas cu apa clocotita si cand ciocolata s-a topit se adauga untdelemnul;

La sfarsit urmeaza asamblarea, blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie 3 foi de marimi egale, care se insiropeaza in exces cu siropul;

Peste prima foaie se aseaza crema, se pune cea de-a doua foaie si se pune ultimul strat de crema, dupa care, in acelasi mod punem si ultima foaie peste prajitura. In acest stadiu prajitura se da la rece
aproximativ o ora, pentru a se intari crema. Se scoate din frigider si se taie bucati de aproximativ 8x4 cm. Fiecate bucata se trece prin glazura calduta acoperindu-se cu ciocolata pana la jumatate.


Tips:
Se pune la rece si cand se serveste se orneaza prajitura cu o cireasa trecuta prin sirop si frisca, cu cirese sau visine trecute prin sirop si frisca.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.9
1089 voturi
44870 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!