Placinta moldoveneasca cu dovleac

Va oferim o reteta delicioasa de placinta moldoveneasca cu dovleac, la fel de buna ca toate bucatele moldovenesti. Preparata cu generozitate moldoveneasca aceasta placinta moldoveneasca cu dovleac este pe gustul oricui. Placinta moldoveneasca cu dovleac este savuroasa si va va aduce numai arome!
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
halloween
 
Ingrediente:
zahar vanilat1 plicotet1 linguritafaina200 gbicarbonat1 linguritadovleac1 kgunt nesarat200 gzahar200 gou2 bucatisare1 prafpesmet50 gscortisoara1 praf
 
 
Preparare:
Se bate untul spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continua baterea pana ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecand usor pana ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute;

Dovleacul ras pe razatoarea cu gauri mari, se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute;

Cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet;

Se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma, aluatul se imparte in doua bucati egale;

O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinand o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se umfla la coacere;

Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se raceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita;

Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.


Tips:
Citeste si alte retete de placinta cu dovleac precum aceasta: Placinta cu dovleac .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.7
10136 voturi
52008 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!