Placinta de branza fiarta in lapte

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, dragobete, ziua femeii, ziua copilului, onomastica
Recomandata pentru Diete:
Regim lactovegetarian
 
Ingrediente:
faina500 gapa1 paharulei de masline6 linguriotet de vin1 lingurasarefoi placinta12 bucatibranza de vaca1 kglapte1 lou5 bucatismantana3 linguri
 
 
Preparare:

Reteta `Placinta de branza fiarta in lapte` a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, Food Editor in Chief Revista Pap Tot.


Pentru foile de placinta

Ingrediente

- 500 g faina alba pentru paine sau faina pentru produse de patisserie si cozonac
- 1 pahar apa calduta
- 4 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 1 lingurita sare

Mod de preparare al foilor de placinta

Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pune uleiul, apa calduta, otetul si sarea. Se amesteca cu lingura, incorporand treptat din faina Arpis, dupa care se framanta aluatul cu mana.
Se acopera si se lasa, la loc cald, circa 15 minute.
Se imparte aluatul in mai multe bucati, care se intind in foi subtiri si se folosesc la pregatirea placintei.

Pentru placinta cu branza fiarta in lapte

Ingrediente

- 12 foi de placinta (proaspat pregatite sau congelate)
- 1 kg telemea de vaca
- 1 l lapte
- 5 oua
- 3 linguri smantana
- unt sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare a placintei

Se rade branza intr-un lighenas si se adauga ouale si smantana. Se omogenizeaza bine. Se pot folosi mai multe resturi de branza.
Se unge tava cu unt sau cu ulei, se aseaza 4 foi de placinta si se adauga jumatate din branza. Se intinde bine. Se aseaza alte 4 foi si se intinde restul de branza. La final se pun alte 4 foi si se toarna litrul de lapte deasupra.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate la foc mic.
Se scoate tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie un sfert de ora. Se serveste calda. Se pune si putina smantana deasupra. Este buna si rece.

Secretele bucatarului

Daca branza este foarte sarata, se tine o ora in apa rece.
Se pot folosi foi de placinta congelate, cumparate.
Foile de placinta congelate se lasa la dezghetat in frigider.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.6
1032 voturi
8000 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!