Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide este placinta noastra cea de toate zilele, pe care o faceam si inainte si dupa 1989. Si asta pentru ca placinta cu branza si stafide este usor si rapid de facut. Daca folosim foi de placinte, este si mai usor, iar placinta cu branza si stafide va iesi oricum foarte
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
apa1 paharotet1 linguralapte1 pahargris4 linguritefaina600 gulei de floarea-soarelui2 lingurisare1 linguritaunt nesarat200 gbranza de vaci500 gou3 bucatizahar vanilat2 plicuricoaja rasa de lamaiestafide50 ggris4 linguri
 
 
Preparare:
Pentru aluat (in cazul in care nu folositi aluat frantuzesc din comert)

Se pune faina intr-un castron si se face la mijloc o adancitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cate putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza aluatul;

Apoi se intinde coca presarata cu faina si se framanta cu mana, batand bine aluatul de masa;

Cand este gata (coca taiata cu un cutit face basicute), se imparte in 10 bucati egale, se unge fiecare bucata cu putin ulei. Se presara deasupra cu faina si se acopera toate cu un prosop curat, in apropierea unei surse de caldura. Se lasa sa se odihneasca 30 minute;

Se ia apoi fiecare bucata de aluat si se intinde intai cu sucitorul, apoi din maini pe tava bine unsa, sa iasa o foaie subtire, cu grija sa nu se rupa, iar marginile foii sa cada peste peretii tavii;

Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a doua foaie. Se intind astfel 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura de branza pe toata suprafata,iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi;

Se unge cu unt ultima foaie, se apasa pe marginile tavii cu degetul ca sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atirna peste peretii tavii. Se coace la foc iute 1 ora.

Pentru umplutura

Se sfarama bine intr-un bol branza de vaca, se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele curatate, coaja de lamaie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.


Tips:
Se serveste calda, taiata bucati si pudrata cu zahar.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.9
10185 voturi
132503 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!