Fursecuri tabla de sah

Fursecuri tabla de sah, daca doriti sa preparati aceste fursecuri sub forma de sah, trebuie sa va planificati mai mult timp sa stati in bucatarie. Nu este atat de greu de preparat aceste fursecuri, doar trebuie sa dati dovada de creativitate.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single
 
Ingrediente:
unt200 gfaina280 gzahar brun100 ggalbenus2 bucatiesenta de vanilie1 linguritacacao30 g
 
 
Preparare:
Se pune untul si faina in robot si se framanta pana iese o compozitie asemenatoare unor fulgi mai mari. Se adauga zaharul, galbenusurile si vanilia si se framinta coca. Se pune la rece pentru o ora.

Pentru fursecurile propriu zise avem nevoie de 1 portie de aluat galben si 1 portie de aluat maro, si de un pic de albus batut un pic.

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se asterne hartie de copt in tava. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul de vanilie intr-un dreptungi de dimensiunile 30 / 12 cm, cu grosimea de circa 1,5 cm. Straduiti-va sa intindeti aluatul cat mai uniform, ca sa taiati cat mai putin cand va fi gata desenul de sah. La fel se procedeaza cu aluatul maro.

Se unge aluatul galben cu un pic de albus. Aceasta va lipi fisiile de aluat. Deasupra se pune cu grija aluatul maro.

Cu ajutorul unui cutit ascutit, se taie aluatul pe lung. Se unge una din jumatati cu albus, apoi se pune deasupra ei a doua jumatate, ca sa alterneze culorile. Asezati aluatul in asa fel, ca sa coincida marginile. Se taie cu atentie partile cu neregularitati.

Cu ajutorul cutitului trecut prin faina, se taie cu atentie blocul de aluat de-a lungul in 4 benzi egale. Daca aluatul are tendinta sa se lipeasca de cutit, atunci acesta se va se va trece prin faina dupa fiecare taietura.

Se asambleaza blocul de aluat din benzi in asa mod, incat sa alterneze culorile, formand desenul tablei de sah. Nu uitati sa ungeti cu albus fiecare strat, pentru a le lipi intre ele.

Acum se taie aluatul de-a curmezisul, in felii de circa 5 mm, care se pun pe tava la distante nu prea mari intre ele. Se coc circa 12-15 minute, pana la rumenire usoara pe la margini. Se lasa 2 minute pe tava sa se raceasca, apoi se muta pe un gratar.

Dupa dorinta, se orneaza cu ciocolata topita. Se pun la pastrare abia dupa racirea completa.


Tips:
E cu atat mai usor sa modelati fursecurile acestea, iar modelul de sah este cu atat mai clar, cu cat aluatul este racit mai bine inainte de folosire. Daca aluatul incepe sa se lipeasca de cutit, mai ales daca ati ajuns la pasul nr. 7, puneti-l in congelator pentru 10 minute. Acelasi lucru e valabil pentru cazul in care fursecurile abia taiate si puse pe tava sint prea moi; puneti tava in congelator pentru cateva minute, ca fursecurile sa nu-si piarda forma in timpul coptului, iar desenul sa ramina clar.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.5
1016 voturi
11445 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!