Clatite cu ciuperci

Clatitele fac parte din preparatele culinare care se servesc ca desert rapid, sau ca aperitive daca sunt umplute cu branza, piureuri de legume, ciuperci asa cum sunt aceste clatite cu ciuperci. Si aceste clatite cu ciuperci se pot rula sau impacheta in diverse forme. Aceste clatite cu ciuperci sunt
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica
 
Ingrediente:
marar1 legaturalapte300 mlceapa alba50 gdafin1 foaieparmezan50 gpiperfaina100 gciuperci500 gulei de floarea-soarelui50 mlvin alb50 mlsmantana200 mlsareou2 bucatiulei de floarea-soarelui1 lingurasare1 praf
 
 
Preparare:
Se pun intr-o oala de 1 litru ouale, uleiul, sarea, 50 ml lapte, si se bat cu mixerul ca sa se amestece si sa creasca putin, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu mixerul pina compozitia nu mai are cocoloase;

Se subtiaza compozitia cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia, dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata;

Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata;

Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, 1 virf de cutit cu piper, foaia de dafin si vinul;

Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie; daca este nevoie, se adauga cite putina apa, pina cind se fierb bine, cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute;

Se ia cratita de pe foc, se adauga mararul sau patrunjelul si smantana, amestecindu-se bine;

Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le ca sarmalele, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.

Pentru compozitia de aluat de baza, pentru clatite , cititi si reteta: Clatite.


Tips:
Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon; Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.3
10204 voturi
47716 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!