Retete pentru: 12 persoane
Frigarui cu pepene rosu
Este vara, caldurile sunt ridicate, iar corpul are nevoie de hidratare. O `scuza` perfecta pentru a prepara cateva retete cu pepene rosu! Incearca aceste frigarui cu pepene si branza feta si in mod sigur nu vei fi dezamagita de alegerea pe care ai facut-o.
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni
Pentru o ocazie speciala sau pur si simplu pentru ca va doriti sa faceti o bucurie celor dragi, acest tort este minunat! Racoritor si aromat, este ideal in perioada in care se coc capsunile. Pofta buna!
Soricei de ciocolata
Soriceii de ciocolata pot fi o surpriza inedita pentru seara de Halloween. Asezati cu grija langa platourile de acadele, bomboane sau alte bunataturi, micutii buclucasi i-ar putea speria chiar si pe cei mai curajosi dintre oaspeti.
Muffins cu ciocolata
Iata un desert simplu si usor de facut, care poate satisface poftele chiar si celor mai mofturoase persoane. Aceste briose au o aroma intensa de ciocolata, o textura fina si un miez moale, cremos. Pot fi servite oricand in timpul zilei, insa noi le recomandam dimineata, la cafea.
Trufe de ciocolata cu vin rosu
Avem pentru tine o ideea dulce de cadou: o cutie cu trufe de casa din ciocolata si vin rosu. Aceste trufe imbina aroma si puterea vinului rosu sec cu ciocolata neagra. Trufele sunt usor de facut, dar au o aroma complexa.
Tort cu nuca, zahar ars si sirop de artar
Tortul cu nuca, zahar ars si sirop de artar nu e prea dichisit, nu-i deloc complicat dar e 100% natural si atat de bun ca-i demn de capete incoronate! Serbeaza trecerea dintre ani cu un desert perfect pentru tine si invitatii tai!
Christmas Punch
Aceasta bautura a aparut initial in India, iar la inceputul secolului al XVII-lea a fost preluata de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi -"panch"- inseamna "cinci" - numarul de ingrediente folosite pentru prepararea bauturii - alcool, zahar, lamaie, apa, ceai sau condimente.
Piscoturi de sampanie
Aceste piscoturi sunt delicioase, mananci din ele fara sa te saturi si pot insoti de minune un pahar de sampanie. Aceste piscoturi de sampanie sunt atat de usoare si pufoase, incat nu le poti refuza. Putem folosi piscoturi de sampanie la diverse ocazii festive pentru ca merg nemaipomenit cu sampanie
Tort cu crema de trufe
Indiferent ca este ziua cuiva drag sau doar un weekend petrecut in familie prilejul poate fi sarbatorit cu un delicios tort de ciocolata cu trufe, a carui reteta ne este oferita de o bucatareasa desavarsita!
Gogosari dulci acrisori in sos de mustar
E vremea pentru conservele de toamna atat de apreciate de toata familia. Pregateste de acum acesti gogosari gustosi si vei avea garnitura perfecta pentru preparatele din carne, cu ocazia sarbatorilor!
Minitarte Jazz
Iata o reteta delicioasa pe care foarte putini dintre noi se vor abtine sa o incerce. Crusta de biscuite, gustul intens de nuca, crema cu aroma de coniac si vanilia fac din aceste tarte un adevarat deliciu. In plus, sunt foarte aspectuase si pot fi servite la diferite evenimente.
Napolitana cu ciocolata si orez expandat
Napolitanele sunt dulciurile agreate de toata lumea, sunt usor de facut, nu necesita prea multa experienta in bucatarie, se pastreaza mult timp si sunt delicioase. Pot fi servite oricand in timpul zilei, atat de cei mici, cat si de cei mari.
Prajitura Revani
Revani sau Harissi, un desert deseori intalnit in Turcia, Grecia, Liban, o prajitura cu gris si iaurt, insiropata, un deliciu . Daca va plac prajiturile dulci-acrisoare neaparat sa o incercati, e deosebita.
Prajitura cu lamaie si gem de zmeura
Daca doresti sa realizezi un desert rapid si gustos, noi iti recomandam aceasta prajitura cu lamaie si gem de zmeura. Blatul pufos si umplutura de zmeura fac din aceasta prajitura un adevarat deliciu.
Zacusca de peste lipoveana
O varianta gustoasa de zacusca , cu o aroma deosebita, data de combinatia de legume coapte si peste.
Drob de miel cu pipote de pui
Va oferim acum in preajma sfintelor sarbatori de Pasti o reteta deosebita pentru a prepara mielul de paste.
Rosii umplute cu crema de peste
Probabil ai mancat rosii umplute cu pasta de branza, dar ce ai zice daca ar fi umplute cu pasta de peste? Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste si nu numai! Se poate pune in pasta de peste si putin mustar iute.
Praline de ciocolata
Daca nu ai preparat pana acum, in casa, praline de ciocolata, e timpul sa afli ca e floare la ureche!
Briose de cacao cu crema de ciocolata
Briosele de cacao cu crema de ciocolata sunt cu siguranta preferatele tale, datorita gustului aromat si select. Briosele se servesc ornate cu crema de ciocolata topita si turnata deasupra si flori de zahar tos.
Tort de ciocolata Valentine
De Valentines Day vrem sa ne rasfatam cum se cuvine persoana iubita, asa ca cea mai mare dovada de iubire o reprezinta un preparat culinar special pentru ea! Tort Valentine, deliciul suprem, o reteta simpla si la indemna oricui!
Ravioli din sfecla cu branza de burduf
Avem o recomandare de ravioli atipic, din foaie de sfecla si nu din paste. Un aperitiv neobisnuit, insa al carui gust va incanta toti invitatii la masa. Sub foaia de sfecla vei descoperi cea mai buna combinatie de branza cu smantana.
Bruschete cu masline si branza
Ce zici de o combinatie de branza cu smantana, pe care sa o asezonezi cu masline si ceapa verde? Acest aperitiv aromat si usor de preparat care poate fi combinat cu gratarul de peste. Se poate servi cald ori rece.
Chec cu glazura de cacao si portocale
De Craciun prepara checul tau preferat, in varianta glazurata!
Chiftele din varza si cartofi
Un alt fel de chiftele, de data aceasta din varza si cartofi, vor incanta cu siguranta degustatorii in perioada postului. Cine a spus ca postul este greu de urmat? Cu astfel de preparate veti descoperi gustul savuros al legumelor preparate in cele mai inedite moduri pentru a satisface orice gust.
Tort Red Velvet
Iata o reteta de tort festiv, special pentru zilele de onomastica! Arata apetisant iar gustul este desavarsit! O poti pregati pentru orice alta ocazie iar daca iti place gustul de migdale, crema acestui tort te va cuceri definitiv.
Aperitiv de Halloween
Iata o idee geniala pentru aperitivele din noaptea de Halloween! Aperitivele de Halloween sunt ideale pentru mesele celor mici care vor fi atrasi de aspectul mancarii si astfel ii poti convinge sa consume legume proaspete.
Fantome de Halloween
Un dulce foarte potrivit pentru petrecerea de Halloween, pe care cei mici il vor aprecia cu siguranta! Aceste dulciuri arata foarte nostim si se potrivesc atat unei petreceri pentru copii, cat si uneia pentru adulti.
Palarii de Vrajitoare
Lasa-ti imaginatia sa zburde si pregateste celor dragi niste dulciuri inedite pentru noaptea de Halloween!
Prajiturele Vrajitoare
Pune-ti imaginatia la contributie cu aceste prajiturele super simpatice de Halloween! Te asigur ca toti invitatii le vor adora, nemaipunand la socoteala gustul lor absolut divin!Fa din petrecerea de Halloween petrecerea serii!
Ghebe conservate la borcan
Daca vreti sa aveti ghebe si pe perioada iernii insa nu le vreti murate atunci le puteti pastra in borcane inchise ermetic, cu sare.
Cartofi umpluti
Ii poti umple cu diferite amestecuri, insa nu uita niciodata de cascavalul ras deasupra si de uleiul de masline! Cartofii umpluti se servestc calzi cu smantana deasupra. Sunt deliciosi si pot servi drept garnitura pentru numeroase preparate.
Chiftelute din linte
Un alt fel de chiftelute, de data aceasta din linte, care furnizeaza organismului foarte multi nutrienti.
Placinta cu somon
Daca iubesti gustul acestui peste delicios, poti prepara de acum incolo si aceasta reteta apetisanta de placinta cu somon.
Gem de pere
Prepara un gem delicios si dulce-acrisor pe care sa-l servesti celor mici la micul dejun.
Dulceata de morcovi
Daca erati convinse ca numai fructele pot fi folosite la prepararea dulcetii, iata ca va inselati: va prezint o dulceata super aromata numai buna de savurat la iarna!
Bulion de ardei
Indiferent ca il vei folosi la prepararea mancarurilor la iarna sau ca sos pentru cartofii prajiti sau gratar, te asiguram ca este delicios!
Fasole verde conservata
Pentru a nu duce dorul fasolii verzi proaspete in perioada rece, este bine sa fiti pregatite din timp cu aceste conserve gustoase!
Dulceata din coji de pepene rosu
Daca erati convinse ca nu aveti la ce folosi cojile de pepne rosu, iata ca va inselati: preparati o dulceata super aromata numai buna de savurat la iarna!
Tort din struguri si iaurt
Daca vara ce-a trecut v-a adus numai prajituri dulci, este timpul pentru acest tort acrisor si racoros.
Chec cu struguri
Este un dulce foarte potrivit pentru serile racoroase de toamna, alaturi de un ceai aromat sau un pahar cu must.
Paine cu curmale
Un fel de paine gustos si aspectuos, painea cu curmale este o reteta inedita, italiana. Pentru mai multa savoare, dupa preferinta se poate pune si putin cascaval in aluat. O paine inedita si gustoasa. Pofta buna!
Chec cu dovlecei si morcovi
Odata cu apropierea toamnei, prepara checul tau preferat ca aperitiv la masa.
Piscoturi cu ciocolata si portocale
Un desert pentru pretentiosi care poate face deliciul unei mese festive sau la o aniversare intre prieteni.
Chec cu ciocolata si vin
Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o ceasca de ceai cu gheata, atunci checul cu ciocolata si vin este cea mai potrivita alegere.
Ecler cu crema de ciocolata
Eclerele cu ciocolata sunt absolut delicioase si se prepara cu minimum de indemanare, iar invitatii tai vor fi incantati de ele la orice masa festiva.
Prajitura cu dovleac si unt
E timpul sa folositi dovleacul gustos la prepararea unei prajituri delicate si foarte potrivite unei seri de vara.
Prajitura cu banane si nuci
O prajitura delicioasa insa nu foarte dulce, in care aroma deosebita a bananelor se combina subtil cu cea a nucilor.