Samosa cu cartofi

Samosa este un fel de mancare indian ce poate fi servit in nenumarate variante. Astazi va recomandam Samosa cu carofi, un preparat delicios, ideal pentru zilele de post. Poate tine locul unei gustari inedite sau poate fi un aperitiv savuros.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, onomastica, post
Recomandata pentru Diete:
Regim vegetarian, Retete de post
 
Ingrediente:
faina400 gsare1 prafulei de floarea-soarelui4 linguriapa6 linguricartof5 bucatiulei de floarea-soarelui4 linguriceapa alba1 bucatamazare200 gghimbir1 bucataardei chili1 bucatacoriandru3 lingurisare1 prafchimion1 linguritaulei de floarea-soarelui
 
 
Preparare:
*Primele 4 ingrediente se folosesc pentru prepararea aluatului, iar restul pentru umplutura.


Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina si sarea, iar apoi se adauga 4 linguri de ulei si se framanta pana se obtine un aluat gros (asemanator cu cel pentru paine). Treptat, peste acest aluat se adauga 6 linguri de apa si se framata timp de de aproximativ 10 minute, pana cand incepe sa se inmoaie.

La final, se unge aluatul cu ulei, se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la dospit pentru 30 de minute.

Umplutura:Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se decojesc si se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se adauga 4 linguri de ulei si se calesc amestecand continuu, pentru 4 minute, toate legumele tocate marunt, sarea si restul condimentelor.

Dupa ce trec cele 30 de minute, se framanta din nou aluatul si se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat in foi rotunde cu un diametru de aproximativ 12 cm. Se taie apoi foaia in jumatate si se formeaza un con lipind marginile cu putina apa.

Fiecare con se umpe apoi cu cate 2 sau 3 linguri din amestecul de legume. La final, varfurile conului se lipesc tot cu apa.

Intr-o tigaie cat mai adanca, se adauga ulei din belsug si se incinge la flacara medie. Cand este bine incins uleiul, se iau conurile si se scufunda in baia de ulei prajundu-se pana devin aurii si crocante.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de excesul de ulei si se servesc calde.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.5
1044 voturi
8759 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!