Clatite cu branza, conopida si condimente indiene

Ce zici de un tip de clatite mai exotic? Ti-am pregatit o reteta de clatite cu branza de vaci si conopida, dar a caror gust este un pic diferit datorita condimentelor indiene. Consuma aceste clatite cu o salata verde sau un sos de iaurt.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, Single, onomastica
 
Ingrediente:
conopida170 gbranza de vaci250 galbus3 bucatigalbenus2 bucatilapte170 mlpraf de copt1 linguritaapaseminte de in1 linguritafaina140 gmorcov150 gseminte de Nigella1 linguritagaram masala2 linguritesarearpagic2 linguriteulei de floarea-soarelui
 
 
Preparare:
Pune branza proaspata de vaci intr-o sita si las-o sa se scurga timp de 15 minute.

Pune semintele de in intr-o ceasca, toarna 3 linguri de apa peste ele si lasa-le la inmuiat timp de 5 minute.

Da conopida in clocot timp de 5 minute, scoate-o si tai-o cat mai fin. Da morcovul prin razatoarea mare si marunteste arpagicul.

Pune intr-un bol si amesteca galbenusurile, branza de vaci, laptele si semintele de in.

Intr-un alt bol pune faina, praful de copt, sarea si garam masala iar apoi adauga si semintele de Nigella si amesteca compozitia.

Combina compozitiile din cele doua boluri si adauga conopida, morvovul si arpagicul. Bate albusul de ou si amesteca-l cu aluatul format.

Pune o tigaie din tefal la incins si unge-o cu unt sau ulei.

Pentru a face o clatita foloseste o ceasca pentru a lua cantitatea sufiecienta de aluat, in medie trebuie sa pui aproximativ 3 -4 lingurite.

Lasa clatita sa se coaca 4-5 minute pe o parte, pana devine maronie si se sparg bulele, iar apoi intoarce-o pana si partea cealalta se coace.

Din aceasta compozitie trebuie sa-ti iasa 16 -18 clatite.

Serveste-le calde eventual alaturi de un sos tatichi.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.8
1016 voturi
7320 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!