Friptura

Beef Stroganoff

Beef Stroganoff

De data aceasta va invit sa gatim friptura pe ruseste, dupa o reteta speciala, cunoscuta in toata lumea si anume Beef Stroganoff. Reteta este atribuita unui conte rus, foarte gurmand, pe nume Pavel Stroganoff, de fapt adevaratul creator se pare ca a fost bucatarul acestuia. Desi reteta de Beef

Cod Meuniere

Cod Meuniere

Acest cod Meuniere se prepara dupa o metoda frantuzeasca bine cunoscuta in toata lumea. Cod Meuniere este usor si rapid de facut, codul poate fi oricand inlocuit cu platica sau calcan. Iubitorii de peste vor fi incantati de gustul acestui cod Meuniere, si pentru ca gustul oricarui peste alb poate

Chateaubriand

Chateaubriand

Chateaubriand este un fel de muschi de vita la gratar, al carui mod de a fi gatit implica multa filozofie, si din cauza ca este o friptura istorica foarte celebra. Ea a fost preparata acum vreo 200 de ani, de un bucatar renumit in acele timpuri pentru stapanul sau, vicontele de Chateaubriand.

Miel mediteranean

Miel mediteranean

Daca sunteti amatori de carne de miel, va recomand prepararea de miel mediteraneean. Usturoiul pisat cu care se impaneaza carnea, da o aroma deosebita acestui miel mediteraneean. Iar amestecul cu oregano, rozmarin, piper si ardei rosu vor face din acest miel mediteraneean o delicatesa, pe care o

Pui cantonez dulce-acrisor

Pui cantonez dulce-acrisor

Una din delicatesele bucatariei franceze pe baza de pui, este cel de pui cantonez dulce-acrisor. Sosul de ananas cu otet de mar si sos de soia care scalda bucatelele de piept de pui, crocante fac din acest pui cantonez dulce-acrisor, un preparat savuros. Rafinamentul acestui pui cantonez

Escalop Bearnez

Escalop Bearnez

Bucatarii francezi isi demonstreaza inca o data maiestria prin acest escalop Bearnez. Prepararea unui escalop bearnez pare laborioasa, dar incercati si veti vedea ca nu este chiar asa. In plus, dupa ce reusiti sa preparati escalop Bearnez, veti convinge pe toata lumea ce minunat gatiti.

Pui Szechuan

Pui Szechuan

Puiul gatit chinezeste este un deliciu plin de rafinament, iar prepararea de pui Szechuan va va incanta. Pui Szechuan este unul din preparatele chinezesti care pe cat este de usor de pregatit, pe atat este de apetisant si gustos. Si bineinteles la pui Szechuan se va servi neaparat orez.

Cotlete de miel cu menta

Cotlete de miel cu menta

A venit si momentul pregatirii mielului! Sa inteleg ca vrei sa impresionezi pe cineva, ca pentru prima oara masa de Paste in familie s-a mutat la tine acasa. Ai obtinut asta, dar acum ce te faci? Iti propunem o reteta care te va ajuta sa schimbi gustul mielului.

Costite de miel in sos de vin

Costite de miel in sos de vin

Momentul pregatirii mielului este foarte important pentru masa de Paste si de aceea cautam mereu retete deosebite. Reteta pentru costite de miel in sos de vin, va face ca masa de Paste de anul acesta sa fie altfel decat cea de anul trecut.

Friptura de miel glasata

Friptura de miel glasata

Dupa postul Pastelui, toata lumea asteapta invierea pentru a se inalta sufleteste dar si pentru sarbatori evenimentul. Unul din preparatele cele mai asteptate este friptura de miel glasata sau nu. Prepararea carnii de miel este un adevarat ritual, pe care reteta de friptura de miel glasata il va

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular

Salau cu maioneza

Salau cu maioneza

Unul din pestii cu carnea cea mai usoara si mai delicioasa este salaul. Este apreciat si de iubitori si de neiubitorii de peste, de aceea prepararea lui implica multa atentie. O reteta simpla de preparare este cea de salau cu maioneza. Ideea de preparare a acestui salau este simplitatea!

Friptura de curcan cu mere

Friptura de curcan cu mere

Bucataria franceza nu se dezminte, prin preparatele sale sofisticate, elaborate si delicioase, iar friptura de curcan cu mere este exact unul din acele produse. Daca vrei sa-ti surprinzi musafirii, chiar si in perioada sarbatorilor atunci friptura de curcan cu mere se va dovedi un real succes.

Pui pe sticla

Pui pe sticla

Este duminica toata familia este invitata la masa si pentru atunci vrei sa faci ceva special care sa fie pe gustul tuturor, sa fie savuros, dar usor pentru ca toata lumea sa reziste pana la desertul delicios pe care sigur l-ai pregatit. Pui pe sticla suna chinezeste dar de fapt este romanesc.

Crap la cuptor

Crap la cuptor

Orice pescar de apa dulce viseaza sa isi prinda si apoi gateasca proprii pesti. In visele si povestile lor, mananca adesea pastravi pane, chiftelute de peste, caras la tava sau crap la cuptor si sigur toti pestii au dimensiuni anormal de mari. Din aceasta lista un gust deosebit il are carnea dulce

Ficatei de pui la tigaie

Ficatei de pui la tigaie

Esti palid sau nu te simti bine? Bunicuta te va intrema imediat cu o portie de ficatei la tava. Acest fel de mancare delicios place atat copiilor cat si adultilor. Amintirile culinare ale oricarui copil sunt legate de de prezenta obligatorie a unor ficatei de pui la tigaie. E adevarat!

Biftec tartar

Biftec tartar

Biftec tartar ca preparat dedicat cu precadere cunoscatorilor are si faima de preparat plin de energie, adesea fiind recomandat in anemii. In aparenta deosebit de simplu, ca preparat, biftec tartar, este deosebit de pretentios, fiind necesara o carne foarte proaspata si cu migala curatata de

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
viziteaza sectiunea Sfaturi »