Pere umplute in foietaj

Azi iti propunem un desert ideal pentru a-ti surprinde musafirii. Ce zici de niste pere umplute cu o compozitie din prune, coacaze si ciocolata, cu un strop de Sherry peste care pui un aluat, care odata copt devine auriu si crocant.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, ziua copilului, onomastica, post
Recomandata pentru Diete:
Retete de post
 
Ingrediente:
zahar350 glamaie2 feliiapa800 mlvin alb400 mlpara6 bucatizahar pudraSherry4 linguritepruna6 bucaticoacaze2 linguriteciocolata neagra100 gmigdale10 gghimbiraluat6 foi
 
 
Preparare:
Pune zaharul, lamaia si vinul alb intr-un ibric, pune-le la foc mare pana ajung la fierbere.

Adauga perele, da focul mai incet, acopera si lasa-le la clototit, intorcand ocazional perele timp de 30 de minute. Scoate perele si lasa-le sa se raceasca.

Pune cuptorul la incalzit la 220 grade C. Pune pe tava hartie de copt.

Pentru a face umplutura incalzeste Sherry-ul intr-un oala. Cand se apropie de temperatura de fierbere adauga prunele si coacazele. Amesteca, apoi ia oala de pe foc, scurge zeama ramasa si combina compozitia cu ciocolata topita, migdale si ghimbir, iar apoi las-o la racit.

Taie aluatul in benzi, pentru a-l folosi mai tarziu la acoperirea perelor.

Spala perele, taiele in doua si foloseste o lingura pentru a scoate semintele. Pune cate o lingura de compozitie in fiecare jumatate, apoi pune alatura jumatatile una peste alta pentru a forma o para si lipeste-le folosind benzile de aluat.

Pune perele in tava si lasa-le la copt timp de 15 minute. Presara zahar pudra si serveste-le alaturi de inghetata de vanilie.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.5
1014 voturi
9154 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.