Sos olandez

Sos olandez

Iata o reteta clasica de sos frantuzesc care se numeste sos olandez (Sauce Hollandaise), poate pentru ca vine din Olanda sau poate pentru ca in istorie, soarta Tarilor de jos era influentata de cea a Frantei. Acest sos olandez este un fel de maioneza calda cu unt, exceptional de gustos, pe care

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii230 kcal
Ingrediente
  • ou23 bucati
  • unt200 g
  • zeama lamaie1 lingura
Preparare

Se amesteca galbenusurile cu putinaz eama de lamaie, cu 1-2 linguri apa, se pun intr-un vas pe foc si se bat repede cu mixerul pana se ingroasa;

Se pune vasul pe marginea aragazului si se adauga putin cate putin din untul topit si scurs de apa;

Se adauga restul de zeama de lamaie, sare si piper. Se tine intr-un vas cu apa fierbinte pana la servire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right