Salata Caesar

Salata Caesar

Unul dintre cele mai cunoscute aperitive, salata Caesar, are o istorie destul de banala. Inventata din "ceea ce se mai gasea prin frigider", salata Caesar a devenit un preparat-vedeta creat special pentru vedete. Reteta originala de salata Caesar continea laptuca, usturoi, oua tinute un minut in

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • sos worcestershire5 linguri
  • ansoa4 fileuri
  • lamaie1 bucata
  • ou2 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline1 lingura
  • sare0
  • piper0
  • parmezan1 ceasca
  • salata2 bucati
  • crutoane0
Preparare

Se spala bine salata, se usuca;

Intr-un vas mare se pun: galbenusurile fierte moi, parmezanul ras, bucatile de ansoa bine strivite, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, usturoiul strivit, se adauga uleiul treptat si se amesteca pana cand se ajunge la aspectul unei maioneze.

Pe o farfurie se pun frunzele de salata peste care se toarna compozitia preparata mai sus.

Se asesoneaza cu crutone si se mai presara putin parmezan ras.


Tips

Multi prepara salata Caesar fara ou, folosesc tofu, sau pun mai mult mustar; Crutoanele pot fi imbibate intr-un sos facut din: unt topit, cimbru, busuioc, usturoi, oregano, sare, piper. Se coc, apoi, pana devin crocante.

Recomandari