Calamar pane

Calamar pane

Calamar pane este simplu de preparat chiar si atunci cand timpul este foarte scurt, singura problema este curatarea calamarului, acasa, mai ales la prima incercare. Calamar pane este un preparat in general folosit la masa de prinz, ca prim fel principal, dar la o masa cu peste poate fi servit si la

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • lapte1 l
  • piper0 dupa gust
  • faina100 g
Preparare

Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea;

Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute;

Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert;

Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine;

Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust;

Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet;

Se prajesc bine pe ambele parti;

Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur;

Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.


? .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Timpul meu
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right