Tarta mediteraneeana
Tarta mediteraneeana etse un fel de pizza la care vom folosi ca aluat un foietaj din comert. Tarta mediteraneeana este o tarta care te duce cu gandul la grecia la micile retaurante de pe strada, unde vara, la o bere, poti sa te bucuri in voie de o placinta/pizza aromata. Se poate adauga la reteta
Ingrediente
- branza mozzarella200 g
- branza parmezan100 g
- rosie4 bucati
- ulei de masline50 ml
- busuioc0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- foietaj400 g
Preparare
Se incinge cuptorul;
Se pune foietajul intr-o tava dreptunghiulara, pe hartie de copt, intepandu-se cu furculita baza foietajului;
Se imprastie parmezanul pe aluat, se presara piperul rosu, putin ulei de masline, sare si piper si se pune la cuptor 15 minute;
Intre timp se iate rosiile si mozzarella felii;
Aluatul devenit auriu si crocant se scoate afara si se imbraca in rosii si mozzarella, suprapunandu-se putin;
Se toarna restul de ulei si se presara cu frunze de busuioc si se mai tine la cuptor 3minute;
Se condimenteaza cu piper negru macinat si se seveste calda.