Tarta mediteraneeana

Tarta mediteraneeana

Tarta mediteraneeana etse un fel de pizza la care vom folosi ca aluat un foietaj din comert. Tarta mediteraneeana este o tarta care te duce cu gandul la grecia la micile retaurante de pe strada, unde vara, la o bere, poti sa te bucuri in voie de o placinta/pizza aromata. Se poate adauga la reteta

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii540 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • branza mozzarella200 g
  • branza parmezan100 g
  • rosie4 bucati
  • ulei de masline50 ml
  • busuioc0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • foietaj400 g
Preparare

Se incinge cuptorul;

Se pune foietajul intr-o tava dreptunghiulara, pe hartie de copt, intepandu-se cu furculita baza foietajului;

Se imprastie parmezanul pe aluat, se presara piperul rosu, putin ulei de masline, sare si piper si se pune la cuptor 15 minute;

Intre timp se iate rosiile si mozzarella felii;

Aluatul devenit auriu si crocant se scoate afara si se imbraca in rosii si mozzarella, suprapunandu-se putin;

Se toarna restul de ulei si se presara cu frunze de busuioc si se mai tine la cuptor 3minute;

Se condimenteaza cu piper negru macinat si se seveste calda.

Recomandari