Lipii libaneze

Lipiile libaneze sunt un adevarat deliciu. Se prepara super rapid si au un gust deosebit. In plus, daca vreo sa iti surprinzi invitatii, sunt perfecte pentru orice moment al zilei. Iata de ce ai nevoie:
Ingrediente
- zahar1 lingura
- drojdie30 g
- sare1 praf
- apa250 ml
- faina450 g
Preparare
Intr-un castron sfarama drojdia, adauga zaharul si cateva linguri de apa calda peste. Amesteca bine si adauga treptat faina pana obtii o maia consistenta. Las-o sa creasca.
Intre timp, intr-un bol incapator adauga faina si sarea si amesteca-le bine. Adauga maiaua crescuta si putina apa si amesteca usor cu o lingura. Adauga cate putina apa pana continuand sa amesteci pana cand obtii o coca elastica, nelipicioasa. Scoate apoi coca pe un platou de lucru si framant-o bine cu mainile, pana devine pufoasa.
Pune apoi aluatul intr-un bol curat, presarat cu faina si acopera-l cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-l la dospit timp de doua ore.
Framanta coca usor si formeaza un rulou din care sa tai felii de aproximativ 5 cm grosime. Formeaza bilute din fiecare felie de aluat si intinde-le pe o suprafata pudrata cu faina. Acestea nu trebuie sa aiba mai mult de 5 mm grosime. Aseaza apoi lipiile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la dospit 10 minute, acoperite cu un prosop curat.
Coace lipiile la cuotorul incins la 200 de grade C timp de aproximativ 4-6 minute. Lipia este gata cand este umflata foarte bine. Timpul de coacere poate diferi de la un cuptor la altul.