Biscuiti cu rosii uscate si busuioc

Aceste mini pizza sau biscuiti moi sunt numai buni de mancat imediat ce au fost proaspat scosi din cuptor, dar merg si reci. Textura moale a painicii, aroma rosiilor uscate in combinatie cu cea a busuiocului te va face sa treci mai usor peste acest post.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- zahar1 lingurita
- drojdie1 lingurita
- usturoi uscat3 catei
- ulei de masline3 lingurite
- busuioc1 lingurita
- oregano1 lingurita
- sare1 lingurita
- pasta de tomate1 lingurita
- apa150 ml
- faina400 g
- rosii uscate100 g
Preparare
Pune drojdia, zaharul si apa calduta intr-un bol si amesteca-le, dupa care lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute.
Daca rosiile uscate nu au fost marinate, inmoaiele in apa fierbinte timp de 5 minute pentru a se inmuia.
Adauga in compozitia cu drojdie, rosiile uscate, usturoiul, oregano si busuiocul si amesteca-le.
Pune peste si faina si sarea si framanta cu mana aluatul format timp de 10 minute sau 5 minute in mixer.
Aseaza aluatul intr-un recipient uns cu ulei, lasa-l timp de o ora si acopera-l cu un prosop sau o folie de plastic.
Pune cuptorul la incalzit la 200 de grade C. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua, aplatizeaza-l si fa-l intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara.
Foloseste o pensula pentru a unge cu ulei de masline aluatul si presara si sare.
Lasa la cuptor painica 15 âÃÂà20 de minute pana devine crocanta si aurie.