Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza - O pizza gustoasa nu consta numai in numarul mare de ingrediente, ci si de calitatea aluatului. Vreti sa mancati o pizza de casa, dar nu stiti cum sa preparati aluatul? Incercati aceasta reteta de aluat pentru o pizza savuroasa si delicioasa.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • drojdie30 g
  • sare1 lingurita
  • apa300 ml
  • faina400 g
Preparare

Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora;

Acest continut de drojdie cu faina si zahar, sarea, uleiul si 250 ml de apa calda se toarna peste restul de faina. Se framanta aluatul si se lasa la cald o jumatatea de ora, sa dospeasca;

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in patru parti, se face din fiecare bucata cate un bulgaras, se presara cu faina si se mai lasa la crescut 30 de minute;

Dupa ce au crescut, se mai framanta o data apoi se intind foile, se asaza in tava;

Se acopera cu ingrediente si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins.

Tips

Drojdia se poate amesteca direct cu faina, fara a se freca in prealabil cu zahar, apa calda si faina.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Copil
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere