Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza - O pizza gustoasa nu consta numai in numarul mare de ingrediente, ci si de calitatea aluatului. Vreti sa mancati o pizza de casa, dar nu stiti cum sa preparati aluatul? Incercati aceasta reteta de aluat pentru o pizza savuroasa si delicioasa.
Ingrediente
- zahar1 lingurita
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- drojdie30 g
- sare1 lingurita
- apa300 ml
- faina400 g
Preparare
Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora;
Acest continut de drojdie cu faina si zahar, sarea, uleiul si 250 ml de apa calda se toarna peste restul de faina. Se framanta aluatul si se lasa la cald o jumatatea de ora, sa dospeasca;
Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in patru parti, se face din fiecare bucata cate un bulgaras, se presara cu faina si se mai lasa la crescut 30 de minute;
Dupa ce au crescut, se mai framanta o data apoi se intind foile, se asaza in tava;
Se acopera cu ingrediente si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins.
Tips
Drojdia se poate amesteca direct cu faina, fara a se freca in prealabil cu zahar, apa calda si faina.