Spaghete cu sepie

Spaghete cu sepie

Un preparat sofisticat, pentru gurmanzii adevarati, spaghetele cu sepie si cerneala de sepie se pot servi la orice masa festiva.

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • spaghete400 g
  • vin alb50 ml
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline150 ml
  • sepie200 g
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Spaghetele se fierb in apa cu sare.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la prajit in uleiul de masline incins.

Sepia se taie julien si se adauga la ceapa si usturoi, dupa ce s-au rumenit putin, condimentand si cu piper alb.

Se lasa 5 minute pe foc, amestecand, apoi se pune vinul alb si se lasa la fiert inca 10 minute, dupa care se adauga cerneala de sepie si se amesteca foarte bine inca 3 minute.

Spaghetele fierte, scurse si trecute printr-un jet de apa rece se adauga la ingredientele din tigaie, se amesteca cu grija si se ia de pe foc

Tips

Se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat marunt, deasupra

Recomandari