Cannelonni cu spanac
Cannelloni cu spanac se prepara mai ales in perioada cand energia primaverii se stinge in cuptorul soarelui mediteranian. Cannelloni cu spanac este preparatul surprinzator atat prin savoare cat si aspectul imbietor. Cannelloni cu spanac poate inlocui cu mare succes felul principal al mesei de
Ingrediente
- lapte1 l
- unt50 g
- ulei de masline200 g
- piper0 dupa gust
- branza ricotta350 g
- parmezan150 g
Preparare
Se fierbe spanacul cu sare, se scurge si se toaca pentru a obtine un piureu consistent;
Se incinge uleiul si se prajeste ceapa la foc moderat, pana cand se inmoaie;
Se amesteca cu spanacul si se pune deoparte;
Se fierb pastele, dar nu mai mult de 5-6 minute;
Se zdrobesc rosiile intr-o tigaie cu putin ulei si se obtine un sos gros ce se lasa la racorit;
Se umplu pastele cu piure de spanac si la capete cu sosul de rosii;
Se aduce laptele aproape de fierbere si se topeste untul;
Se amesteca cu faina usor, pentru a nu face cocoloase;
Se adauga sare si piper dupa gust si se ia de pe foc;
Se adauga branza, amestecandu-se pana se topeste si omogenizeaza;
Se acopera si se pune deoparte;
Se unge un vas de 2 litri putin adanc si se aranjeaza pe fundul pastele umplute cu spanac;
Se acopera cu sosul bechamel, se presara parmezanul ras;
Dupa 15 minute de coacere la cuptor se poate servi.
? .