Vinete parmigiana

Vinete parmigiana

Mancare de vinete - bucataria italiana nu inseamna numai paste si pizza, imaginatia si priceperea bucatarilor italieni a creat tot soiul de mancaruri bazate pe combinarea legumelor si branzeturilor, un exemplu delicios fiind cel de vinete parmigiana. In aceasta suculenta mancare italieneasca:

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ulei de masline150 ml
  • busuioc2 lingurite
  • sare1 lingurita
  • vinete1 kg
  • parmezan30 g
  • faina60 g
Preparare

Se curata vinetele si se taie felii, se presara cu sare si se lasa deoparte sa iasa sucurile amare;

Se incalzeste cuptorul la cam 180 grade. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita si se inmoaie ceapa curatata si taiata marunt. Se adauga peste ceapa, rosiile curatate, decojite si tocate, putina sare, si piper si se fierb acoperite inca 15 minute;

Se ia cratita de pe foc si se adauga o parte din busuioc;

Se clatesc feliile de vinete, se scurg bine, se usuca pe servetele, apoi se presara cu faina;

Se incinge jumatate din restul de ulei intr-o tigaie si se rumenesc usor vinetele, pe rand, cam 2-3 minute;

Se aranjeaza cam o treime din vinete pe fundul unui vas termorezistent, uns cu ulei. Se presara o treime din cantitatea de parmezan, apoi se aseaza o treime din mozzarella si apoi o treime din sosul de rosii. Operatia se mai repeta de doua ori;

Se coc in cuptor cam 30 minute, pana se rumenesc usor, se presara restul de busuioc;

Se serveste cu paine italieneasca (eventual focaccia) si cu salata.

Recomandari