Varza frantuzeasca cu sos Bechamel

Varza frantuzeasca cu sos Bechamel

Varza frantuzeasca cu sos Bechamel - Francezii sunt artisti in ale gatitutlui, iar daca vrei sa te inspiri din arta lor culinara, poti incerca aceasta reteta pe baza de varza cu multe straturi de carne, asezonate cu deliciosul sos Bechamel. Varza frantuzeasca cu sos Bechamel, desi necesita multa

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • unt50 g
  • piper0 dupa gust
  • smantana100 ml
  • faina50 g
Preparare

Varza se fierbe timp de 15 minute in apa cu sare, apoi se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare;

Carnea tocata se potriveste de sare si piper, se amesteca bine;

Se desfac frunzele de varza de pe cotor, se inlatura partile tari dinspre cotor;

Pe fiecare frunza de varza se asaza un strat din amestecul de carne tocata, apoi inca o frunza, si alt strat de carne. Se procedeaza, astfel, pana se acopera toate frunzele cu cate un strat de carne;

La sfarsit se face un singur rulou din toate frunzele suprapuse si se leaga cu ata;

Ruloul se fierbe in 3-4 pahare de apa, in care se adauga morcovul si ceapa;

Cum se prepara sosul Bechamel:

Se topeste untul la foc mic si se adauga faina, amestecand mereu pentru ca faina sa nu se coloreze deloc;

Se stinge adaugand treptat laptele fierbinte si amestecand de fiecare data;

Se ia de pe foc si se pune sare, piper;

Se raceste putin si se pune treptat smantana, pentru a nu se taia;

Se obtine popularul sos alb Bechamel, care se mai tine 5 minute la cuptor;

Sosul poate fi aromatizat prin adaugarea de marar tocat si se poate servi cald sau rece.

Tips

Cititi si aceasta reteta de rulada cu varza: Rulada de varza cu sunca

Recomandari