Somon cu conopida

Mancarica de somon cu conopida este excelenta pentru orice fel de masa, fie sarbatoare sau pur si simplu un deliciu de week-end. Pestele cu conopida este o combinatie delicioasa din somon cu conopida, asezate in straturi, iar cascavalul si smantana ii da un aspect cremos.
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- somon600 g
- cascaval100 g
- smantana200 ml
- conopida1 kg
- faina2 linguri
- galbenus1 bucata
Preparare
Pestele se taie in felii de grosimea unui deget, care se dau prin faina si se rumenesc in ulei.
Conopida se desparte in buchetele si se fierbe bine in apa sarata, apoi se scurge.
Vasul termorezistent se unge cu ulei si se aseaza conopida si pestele in straturi alternative.
Ultimul strat, cel de conopida, se va stropi cu amestecul de smantana, galbenus de ou si uleiul ramas; se presara cu cascaval ras si se da la cuptor pana se rumeneste.