Rata marinata cu legume

Rata marinata cu legume

Rata marinata cu legume - o mancarica foarte gustoasa.

Specific
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 bucata
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
Preparare

Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o farfurie adanca si se toarna vinul spumant sec deasupra. Se mai adauga si cativa catei de usturoi (2-3) taiati felii mari. Se lasa la marinat 2-3 ore.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga fasiile de rata, scurse, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul si cartoful - taiate felii subtiri. Pieptul de rata se prajeste bine si cand se rumeneste se adauga si sosul de la marinata. Se mai lasa cateva 2-3 minute pe foc mic, sa fiarba.

Tips

Se serveste cu orez alb fiert.

Recomandari