Pui Teriyaki cu dovlecei

Pui Teriyaki cu dovlecei

Specialitate japoneza, puiul Teriyaki se combina execelent cu gustul dovlecelului innabusit.

Specificjaponez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • usturoi uscat0 dupa gust
  • ulei de masline4 linguri
  • otet balsamic1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • orez1 cana
  • dovlecel2 bucati
  • sos de soia4 linguri
  • susan1 lingura
  • ceapa verde0
  • piept pui1 bucata
  • sos teriyaki0 dupa gust
  • piper verde0 dupa gust
Preparare

Se taie dovleceii la extremitati si apoi in feliute medii ca grosime, care se sareaza bine..

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet.

Se amesteca bine intr-un castron sosul Teriyaki, sosul de soia, otetul de orez, semintele de susan prajite, sare si piper verde.

Pieptul de pui se taie in fasiute subtiri care se prajesc in putin unt apoi se dau deoparte.

Se calesc bine dovleceii cu usturoiul zdrobit, se adauga puiul prajit in unt, si apoi amestecul cu sos Teriyaki, cam 5-6 minute la foc iute.

Se amesteca cu orezul fiert si scurs si se orneaza cu ceapa verde tocata marunt.

Tips

Se serveste fierbinte.

Recomandari