Pui Marengo

Pui Marengo

Gateste puiul in stil Marengo, cu usturoi, ciuperci si sos aromat.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci400 g
  • patrunjel1 legatura
  • rosie4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui300 ml
  • unt50 g
  • vin alb200 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • faina4 linguri
  • supa de pui200 ml
  • ceapa verde1 legatura
  • pui1 bucata
Preparare

Se curata carnea de pui, se taie in bucati si se pune la prajit, pana devine aurie.

Ceapa verde, ceapa alba si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste pui, la prajit, amestecand.

Se adauga faina sau praful Gustin in ploaie, apoi vinul amestecat cu zeama de carne, lasandu-se inca 5 minute.

Rosiile se decojesc si se toaca impreuna cu ciupercile si usturoiul, adaugandu-le in vas.

Franzela se taie pe jumatate, se unge cu putin usturoiu si se prajeste in tigaie, cu unt, pana se rumeneste.

In farfurie se pune o bucata de franzela apoi pui Marengue deasupra.

Tips

Se serveste fierbinte, simplu (cu franzela) sau cu mamaliguta.

Recomandari