Pui cu alune

Unul din cele mai delicioase moduri de a prepara puiul este dat de reteta de pui cu alune. Aceasta reteta de pui cu alune da o consistenta aparte carnii de pui, care este mai moale si mai frageda ca in alte retete. Iar gustul picant al acestui pui cu alune si buchetul de arome il fac irezistibil.
Ingrediente
- alune300 g
- amidon2 lingurite
- ardei gras1 bucata
- coniac2 linguri
- sos de soia2 linguri
- ulei de susan1 lingura
- usturoi verde4 fire
- supa de pui100 ml
- ceapa verde8 fire
- piept pui2 bucati
- ulei de arahide100 ml
Preparare
Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in uleiul de arahide timp de 3 minute, amestecandu-se frecvent;
Se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca;
Intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece, se adauga sosul de soia, coniacul si supa, ardeiul rosu tocat marunt, amestecul se adauga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min amestecandu-se in continuu;
Dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung) si usturoiul tocat marunt. La sfarsit se adauga uleiul de susan.
Tips
Se serveste cu orez fiert simplu sau cu legume si sos soia.