Peste cu cascaval

Aceasta reteta de peste cu cascaval este o optiune pentru gurmanzi, dar nu numai, pentru ca in afara de gustul excelent al somonului, sosul de cascaval ii da o aroma aparte. Iar preparatul rezultat va constitui cu siguranta vedeta unei seri petrecute alaturi de partenerul tau!!
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- lapte250 ml
- ou2 bucati
- somon1 kg
- unt100 g
- cascaval200 g
- faina50 g
Preparare
Pestele se sareaza, se stropeste cu zeama de lamaie, se asaza intr-un vas termorezistent, care se da la cuptor pentru 20-30 minute, acoperit cu folie de aluminiu.
Se prepara sosul: untul ramas se fierbe scazut cu faina si laptele, se ia de pe foc, se adauga jumatate din cascaval si galbenusurile de ou, zeama lasata de peste la prajit si sare.
Sosul obtinut se toarna peste peste, se presara cascavalul ramas si se mai lasa la cuptor pentru 10-15 minute.