Parmigiana de curcan si vinete

Bucataria italiana este delicioasa iar modul de combinare a legumelor si carnii cu diverse feluri de branza, face ca preparate precum parmigiana de curcan si vinete sa fie mai mult decat o simpla mancare de vinete si carne. Parmigiana de curcan si vinete este o mancare foarte gustoasa cu un aspect
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- vanata1 bucata
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline3 linguri
- sare1 lingurita
- parmezan60 g
Preparare
Se curata vanata si se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa 30 minute sa iasa sucurile amare;
Se incalzeste cuptorul la cam 180 grade;
Se unge o tava mare in care se pun fellile de vinete unse cu 2 linguri de ulei de masline, se coc cam 5 minute;
Se incinge restul de ulei intr-o cratita mare si se prajesc ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit pana se inmoaie putin. Se adauga carnea de curcan tocata si se prajeste 10 minute pana-i dispare culoarea roz;
Se adauga rosiile, pasta de rosii, busuiocul, sovarful si putin piper. Se pun la fiert 5 minute, amestecandu-se din cand in cand pentru a desface rosiile;
Se pun la fiert pastele, se scurg;
O treime din cantitatea de carne este scoasa afara si pusa intr-un vas termorezistent. Este acoperita apoi cu o treime din feliile de vinete si cu o treime din paste si apoi presarata cu o treime din fiecare fel de branza;
Operatia cu asezarea straturilor se repeta cu celelalte 2/3, ultimul strat fiind de mozzarella;
Se pune in cuptor cca 45 minute, pana devine aurie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"















