Parmigiana de curcan si vinete

Parmigiana de curcan si vinete

Bucataria italiana este delicioasa iar modul de combinare a legumelor si carnii cu diverse feluri de branza, face ca preparate precum parmigiana de curcan si vinete sa fie mai mult decat o simpla mancare de vinete si carne. Parmigiana de curcan si vinete este o mancare foarte gustoasa cu un aspect

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • vanata1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline3 linguri
  • sare1 lingurita
  • parmezan60 g
Preparare

Se curata vanata si se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa 30 minute sa iasa sucurile amare;

Se incalzeste cuptorul la cam 180 grade;

Se unge o tava mare in care se pun fellile de vinete unse cu 2 linguri de ulei de masline, se coc cam 5 minute;

Se incinge restul de ulei intr-o cratita mare si se prajesc ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit pana se inmoaie putin. Se adauga carnea de curcan tocata si se prajeste 10 minute pana-i dispare culoarea roz;

Se adauga rosiile, pasta de rosii, busuiocul, sovarful si putin piper. Se pun la fiert 5 minute, amestecandu-se din cand in cand pentru a desface rosiile;

Se pun la fiert pastele, se scurg;

O treime din cantitatea de carne este scoasa afara si pusa intr-un vas termorezistent. Este acoperita apoi cu o treime din feliile de vinete si cu o treime din paste si apoi presarata cu o treime din fiecare fel de branza;

Operatia cu asezarea straturilor se repeta cu celelalte 2/3, ultimul strat fiind de mozzarella;

Se pune in cuptor cca 45 minute, pana devine aurie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o gura de aer romania-free
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right