Mancare de pui cu usturoi

Mancare de pui cu usturoi

Mancarea de pui cu usturoi este cu siguranta alegerea perfecta pentru o masa de pranz. Carnea de pui aromata cu usturoi, telina si vin este absolut delicioasa. Se prepara foarte usor si poate fi servita fara garnitura.

Specificamerican
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • pulpa pui6 bucati
  • telina4 legaturi
  • vin alb60 ml
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • sare2 lingurite
  • piper1 praf
  • supa de pui200 ml
  • patrunjel verde4 legaturi
Preparare

Pulpele de pui se spala si se dau cu sare, dupa care se aranjeaza intr-o oala, cu fata in sus. Usturoiul se curata, iar bucatile se aseaza printre pulpele de pui. Telina se spala si se toaca, dupa care se presara si ea printre pulpele de pui. La final se presara piper macinat si ulei de masline, dupa care se pun legaturile de patrunjel deasupra.

Vinul si zeama de la supa de pui se toarna in oala, dupa care totul se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor timp de aproximativ o ora sau putin peste acest interval. Dupa ce carnea s-a fragezit, iar usturoiul este suficient de copt incat sa-si lase aroma, se poate scoate oala din cuptor.

Puiul se serveste cu paine prajita, unsa cu usturoiul folosit la preparare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

TITLU
  • person

    "daca nu spui ce ai de spus, risti sa raspunzi la "cine esti tu?" cu "nimeni!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right