Macaroane cu vinete

Macaroane cu vinete

Italienii adora pastele si le prepara deosebit si in combinatii nesteptate asa cum sunt aceste macaroane cu vinete. Macaroane cu vinete sau melanzane sunt o combinatie greu de imaginat, dar preparate italieneste sunt absolut delicioase. Parmezanul in combinatie cu vinetele fac din aceste macaroane

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat3 catei
  • busuioc1 legatura
  • parmezan100 g
Preparare

Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute;

Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa innabuse 15 minute;

Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii;

Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, care apoi se prajesc 3 minute in in alta tigaie, in ulei incins;

Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii;

Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate
din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara parmezanul. Se baga la cuptor 30 de minute.

Recomandari