Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete - vinetele reprezinta alimentul potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut ridicat de apa - 93%. In aceasta perioada, va sfatuim sa mancati cat mai multe mancauri preparate din vinete: lasagna cu vinete, salata de vinete, musaca de vinete si pui etc, atat pentru

Specific
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • rosie6 bucati
  • ulei de masline7 linguri
  • cascaval100 g
  • vinete2 bucati
Preparare

Incingeti cuptorul la 220 grade C.

Taiati vinetele rondele groase de 1/2 cm, zvantati-le bine si ungeti-le cu ulei de masline (folositi o pensula).

Asezati-le pe tava de la aragaz, dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca 35 de minute.

Intre timp, taiati rosiile felii subtiri.

Fierbeti lazanele in apa multa cu sare (7-10 minute, dupa ce au dat in clocot), scoateti-le din apa si lasati-le sa se scurga pe un servet curat.

Scoateti vinetele din cuptor si reduceti temperatura.

Turnati putin ulei intr-o forma de budinca, presarati cascaval ras si asezati deasupra, alternativ, un strat de rosii, unul de lazane, unul de vinete unse cu piure de masline si repetati operatiunea, terminand cu un strat de lazane.

Presarati telemeaua sfaramata si dati-le din nou la cuptor - circa 30 de minute - sa se gratineze. Inainte de-a servi, lasati-le vreo 5 minute sa se odihneasca.

Tips

Pentru piureul de masline: amestecati maslinele maruntite (in robot) cu usturoi presat, ulei si putina zeama de lamaie si adaugati - daca vreti - cateva fileuri de ansoa zdrobite cu furculita sau capere.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
o carte nescrisa
  • person

    ""traieste pentru prezent, viseaza pentru viitor, invata din trecut...""

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere