File de peste cu praz

File de peste cu praz in sos de vinegreta acidulata - o mancare sanatoasa si cu putine calorii. Aroma sosului se imbina de minune cu pestele, astfel preparand aceasta reteta vei obtine un deliciu culinar.
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- piper0 dupa gust
- praz4 bucati
- masline negre2 lingurite
- capere2 lingurite
Preparare
Cutatati prazul pastrand doar partea alba.
Spalati bine bucatile de praz si taiati-le oblic in 3 bucati.
Incalziti un vas Zepter pana cand termocontrolul indica culoarea rosie, stingeti focul, apoi adaugati putin ulei de masline si adaugati bucatile de praz.
Caliti-le fara sa le dati culoare, apoi adaugati supa de pui. Acoperiti si lasati sa fiarba pana se inmoaie.
In acest timp, taiati lamaia in felii, taiati rosiile deshidratate in felii si apoi taiati maslinele pe lungime in acelasi mod.
Incalziti un vas Zepter pana cand termocontrolul indica culoarea rosie, reduceti la foc minim, apoi asezati bucatile de peste, uscate in prealabil cu un servetel de hartie si unse cu ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.
Puneti bucatile de praz calit pe o farfurie, asezati deasupra bucatile de peste aranjate frumos deasupra. Maslinele, feliile de lamaie, caperele si rosiile deshidratate le puneti in vasul in care a fiert pestele, stingeti cu putin otet balsamic si putin lichid de la fierberea prazului.
Turnati acest suc peste bucatile de peste, adaugati putin otet, si un firicel de ulei de masline.
Aceasta reteta este recomandata de Zepter si a fost preparata in cadrul seminarului Lalla Cooking desfasurat pe 26 martie 2009, la Restaurantul Sangria.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"