Dovlecei umpluti cu branza de capra si muguri de pin

Dovlecei umpluti cu branza de capra si muguri de pin

Un fel de mancare putin mai neobisnuit, insa al carui gust umple de admiratie orice degustator, gratie branzei de capra super aromata.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ardei iute2 bucati
  • branza mozzarella100 g
  • patrunjel0 dupa gust
  • unt8 cuburi
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana4 linguri
  • dovlecel4 bucati
  • suc de rosii200 ml
  • muguri de pin4 lingurite
  • branza de capra400 g
Preparare

Se curata dovleceii de miez si se taie in doua fiecare, pe lung.

Miezul ramas se amesteca bine cu branza cremoasa de capra, smantana, usturoiul zdrobit, sare si piper.

Dupa 20 de minute lasat la frigider amestecul se combina din nou cu uleiul de masline, ardeii chilli tocati marunt, mugurii de pin si patrunjel tocat marunt.

Se repartizeaza compozitia in cele 8 jumatati de dovlecei si se pune in varful fiecarei jumatati cate un cubulet mic de unt de masa.

Se pun dovleceii intr-o tava de sticla termorezistenta, se toarna deasupra sucul de tomate, se rade branza mozzarella si se da vasul la cuptor 20 de minute.

Tips

Se poate presara deasupra si branza parmezan.

Recomandari